Vites kolu neden sallanır?

İçindekiler:

  1. Vites kolu neden sallanır?
  2. Arabada vites geçmiyor neden yapar?
  3. Vites halatı nedir?
  4. Vites neden gevşer?
  5. Vites zor geçiyorsa sorun nedir?
  6. Senkromeç vites sistemi nedir?

Vites kolu neden sallanır?

Vites kolunun sallanması veya titremesi, vites kolunun bulunduğu noktaya tam oturmamasından dolayı oluşan bir durumdur. ... Vites değiştirmek veya boşa almak için vites kolunu kullanırken, boşluktan etkilenen vites kolu sallantı ve titreşim yaptığı için bu işlemleri zorlaştırır.

Arabada vites geçmiyor neden yapar?

Ustalara göre vitese geçmemenin nedenleri genellikle aşağıdaki gibi: Araçta baskı balata azaldığında ya da bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. Şanzıman yağı eksikse vites geçişleri zorlaşır. -Debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş ya da vites geçmeme söz konusu olur.

Vites halatı nedir?

Öncelikle vites halatı, vites kolu ile şanzımanı bağlayan parçadır. Yani siz vites değiştirdiğinizde halat vasıtası ile şanzıman üstünde yer alan bir kolu ileri ve geri ittirirsiniz.

Vites neden gevşer?

Vites kolunun üzerinde hareket ettiği platformun aşınma nedeniyle gevşemesi ve vitesin hareket edebileceği bir boşluğun oluşması vites kolunun sallanmasına yol açabilir. ... Özellikle aşınmış vites platformunun değiştirilmesi kemikli vites geçişi olarak tabir edilen ve vitesin daha keskin bir şekilde atılmasını sağlar.

Vites zor geçiyorsa sorun nedir?

Vitesin zor geçmesinin en büyük nedeni, havaların soğuk olmasıdır. ... Hava veya vites ısındığında şanzıman normale dönecektir, fakat yeni araçlarda bu duruma pek rastlanmaz. Şanzıman yağı diğer yağlardan kalın etkili ve uzun ömürlü olmalıdır. Şanzıman yağına baktırın sorun var ise, yağı mutlaka değiştirin.

Senkromeç vites sistemi nedir?

Senkromeç; araçların vites kutusunda yer alan ve vites değiştirmeyi kolaylaştıran parçaya denir. ... Vites kolu hareket ettirildiğinde senkromeç, hareket veren dişli ile hareket alan vites dişlileri arasındaki devir sayısını eşitler ve vites geçer.