MEB e nasil dilekçe yazılır?

İçindekiler:

  1. MEB e nasil dilekçe yazılır?
  2. Sınav mazeret dilekçesi nasıl yazılır?
  3. Mazeret sınavına katılma dilekçesi nedir?
  4. Sınav mazeret dilekçesi nereye verilir?
  5. Dilekçe isim nereye yazılır?
  6. Verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

MEB e nasil dilekçe yazılır?

www.dilekceornegi.org isimli web sitesini ziyaret ederek dilekçe örneklerinden faydalanabilirsiniz. Dilekçenizi Milli Eğitim Bakanlığına kapalı zarf ile aps veya iadeli taahhütlü olarak gönderebilirsiniz. A4 kağıdına klasik dilekçe yazabilirsiniz ama M.E.B sitesinden e-posta da gönderebilirsiniz.

Sınav mazeret dilekçesi nasıl yazılır?

bölümü ……………………. numaralı öğrencisiyim. 20…/20… Güz/Bahar döneminde aşağıda kodları ve adları belirtilen derslerin ara sınavlarına / final sınavlarına mazeretimden ötürü katılamadım, bu dersler için mazeret sınavı hakkımı kullanmak istiyorum. Mazeretimi bildiren belgelerim ektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim.

Mazeret sınavına katılma dilekçesi nedir?

Mazeret sınavı dilekçesi, öğrencinin sağlık problemleri, kaza, yakınlarının vefatı ve benzeri diğer sebeplerle asıl sınava katılmaya engel durumların mevcut olması halinde öğrenciye giremediği sınavı telafi etme imkanı sağlamaktadır.

Sınav mazeret dilekçesi nereye verilir?

Madde 4 - (1) Yukarıda sayılan mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçeyi, gerekli belgeyi de ekleyerek, Dekanlığa/Müdürlüğe sunar. Mazeretin kabul yetkisi ilgili Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu'ndadır.

Dilekçe isim nereye yazılır?

Yaygın kullanıma göre tarih, metnin bitiminden sonra bir aralık boşluk bırakılarak aynı satıra yazılır. Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır.

Verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

Evrak teyit işlemleri ve Dilekçe Sorgulama işlemleri ” https://evraksorgu.meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.