Iznik Ayasofya Camii kaç yılında yapıldı?

İçindekiler:

  1. Iznik Ayasofya Camii kaç yılında yapıldı?
  2. Iznik Ayasofya Camii kaç yaşında?
  3. Kaç tane Ayasofya var?
  4. Iznik Yeşil Cami hangi döneme ait?
  5. Türkiyede kaç tane Ayasofya parası var?
  6. Iznik Yeşil Cami hangi padişah?
  7. Iznik Yeşil Cami Kim tarafından yaptırıldı?
  8. Ayasofya 1 TL'si kaç adet basıldı?
  9. Ayasofya 1 TL ne kadar?
  10. Ayasofya Camii tuğra kime hediye?

Iznik Ayasofya Camii kaç yılında yapıldı?

Orhan Gazi tarafından İznik'in fethiyle 1331 yılında camiye dönüştürülen yapı, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan tarafından yenilenmiştir.

Iznik Ayasofya Camii kaç yaşında?

102011 Ayasofya Cami/Yaşı

Kaç tane Ayasofya var?

TÜRKİYE'DEKİ AYASOFYA YAPILARI Türkiye'de 9 adet Ayasofya yapısı bulunuyor. Bunların ikisi İstanbul'da yer alırken, İznik, Edirne, Kırklareli,Trabzon, Gümüşhane, Zonguldak ve Bitlis'te bir tane Ayasofya bulunuyor. İstanbul'da yer alan Küçük Ayasofya Camii ibadete açık olarak kullanılıyordu.

Iznik Yeşil Cami hangi döneme ait?

İznik Yeşil Cami - Bursa Ana giriş kapısı üzerinde bulunan 0.57 X 0.51 metre boyutlarındaki birinci yazıtta, Sultan I. Murad 1362-1389 döneminde Ali bin Halil'in izniyle 1378-79 tarihinde inşa ve imar edildiği belirtilmektedir.

Türkiyede kaç tane Ayasofya parası var?

Açılış tarihine özel olarak koleksiyonerlere yönelik şekilde basılan Ayasofya parası gümüş olarak en fazla 5.000 adet, bronz olarak ise en fazla 10.000 adet şeklinde basıldı.

Iznik Yeşil Cami hangi padişah?

Ana giriş kapısı üzerinde bulunan 0.57 X 0.51 metre boyutlarındaki birinci yazıtta, Sultan I. Murad 1362-1389 döneminde Ali bin Halil'in izniyle 1378-79 tarihinde inşa ve imar edildiği belirtilmektedir.

Iznik Yeşil Cami Kim tarafından yaptırıldı?

İznik Yeşil Cami
Yeşil Camii
İnançİslam
Mimari
Mimar(lar)Hacı Musa
Mimari türCami
10 satır daha

Ayasofya 1 TL'si kaç adet basıldı?

Açılış tarihine özel olarak koleksiyonerlere yönelik şekilde basılan Ayasofya parası gümüş olarak en fazla 5.000 adet, bronz olarak ise en fazla 10.000 adet şeklinde basıldı. 1 TL değerindeki Ayasofya parası Darphane Genel Müdürlüğü tarafından tedavüle sokuldu.

Ayasofya 1 TL ne kadar?

Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle giren para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak.

Ayasofya Camii tuğra kime hediye?

Fossati tarafından Sultan Abdülmecid'e hediye edilen tuğra; yuvarlak formlu, altın yaldızlı mozaik tanelerinden (tessera) meydana gelen zemin üzerine, yeşil renkli mozaiklerle işlenmiştir. Mozaik tuğranın dış bordürü lacivert renkli tek sıra mozaik taneleri ile süslüdür.