Multimetre ile transistörün kontrol testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Multimetre ile transistörün kontrol testi nasıl yapılır?
  2. Tristör nedir nerelerde kullanılır?
  3. Transistörün uçları nasıl tespit edilir?
  4. IGBT kontrolü nasıl yapılır?
  5. Diyotun çalışması nasıl test edilir?
  6. Multimetre ile direnç ölçümü nasıl yapılır?
  7. Tristör nasıl iletime geçer?
  8. Transistörün uçları nelerdir?
  9. Trafonun sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
  10. IGBT transistör nasıl çalışır?
  11. Transistörler kaç çeşittir?

Multimetre ile transistörün kontrol testi nasıl yapılır?

Ölçü aletinin bir probu transistörün bir ayağında sabit tutulurken diğer prop ayrı ayrı boştaki diğer iki ayağa değdirilir. Ölçü aletinde birbirine yakın, iki değer okununcaya kadar proplar yer değiştirmelidir. Ölçü aletinin sabit tutulan ucu transistörün beyz ucunu gösterir.

Tristör nedir nerelerde kullanılır?

Yukarıda bahsedildiği gibi, tristörler güç elektroniği ekipmanlarında anahtarlama elemanları olarak kullanılmaktadır. AC ve DC motor sürücü kartlarında yön ve hız kontrolü için de kullanılırlar. Ayrıca AC güç anahtarı ve güç kontrolü, zaman rölesi, elektronik kontaktör vb. Yerlerde de kullanılmaktadır.

Transistörün uçları nasıl tespit edilir?

Avometrenin bir probunu transistörün bir bacağında sabit tutarken. Diğer probu transistor ün diğer bacaklarına ayrı ayrı değdirdiğimizde ekranda değer gösteriyorsa o anda sabit tuttuğunuz probtaki bacak beyz bacağıdır. Değişken probta tuttuğumuz bacaklardan hangisi büyük değer gösteriyorsa o emiter bacağıdır.

IGBT kontrolü nasıl yapılır?

IGBT Nasıl Test Edilir?
  1. Adım 1 : IGBT elektrot C1, E2 ve C2E1'i bağlayan bakır bara ve komponentleri sökün.
  2. Adım 2 : Aşağıda gösterildiği gibi multimetreyi diyot konumuna kaydırın.
  3. Adım 3 : Multimetre kırmızı kalem teması C1, siyah kalem C2E1'e ve multimetre okumasına dikkat edin, normal değer "0L" göstermelidir;
Daha fazla öğe...•BE

Diyotun çalışması nasıl test edilir?

Diyot Testi prosedürü şu şekilde gerçekleştirilir:
  1. a) Devreye giden tüm gücün kapalı olduğundan ve b) diyotta hiç gerilim bulunmadığından emin olun. Şarjlı kapasitörler nedeniyle devrede gerilim olabilir. ...
  2. Kadranı (döner anahtar) Diyot Testi moduna getirin. ...
  3. Test uçlarını diyota bağlayın. ...
  4. Test uçlarını ters çevirin.
BE

Multimetre ile direnç ölçümü nasıl yapılır?

Ölçü aleti kullanımı; Analog ölçü aleti avometre ile ölçüm yaparken ölçü aleti sıfırlanır. Alet direnç değerini doğrudan doğruya ohm (Ω) olarak gösterir. Analog ölçü aleti ile direnç ölçmeden önce Rx uçları kısa devre yapılır. Bu durumda aletin ibresi sıfır noktasına doğru hareket eder.

Tristör nasıl iletime geçer?

Bunlardan ilki doğru yönde anot – katot gerilimini aşarak tetikleme yöntemidir. Bu yöntemde tristörün anot ucuna artı, katot ucuna eksi bağlanır. Bu durumdayken devreden sadece sızıntı akımı geçer. Ancak gerilim belli bir değere kadar arttırılırsa tristör iletime geçer.

Transistörün uçları nelerdir?

Üç kutuplu devre elemanları olan transistörlerin kutupları; Emiter (E), Beyz (B) ve Kollektör (C) olarak adlandırılır. Emiter (yayıcı); akım taşıyıcıların harekete başladığı bölge, Beyz (taban); transistörün çalışmasını etkileyen bölge ve Kollektör (toplayıcı); akım taşıyıcıların toplandığı bölgedir.

Trafonun sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?

2.1.1. Transformatörün Sağlamlık Kontrolü Bobin devreden sökülerek ohmmetre ile kontrol edilir. Eğer bobin kopuksa ohmmetre sonsuz direnç değeri gösterirken sağlam ise sarıldığı telin omik direncini (sıfıra yakın bir değer) gösterir.

IGBT transistör nasıl çalışır?

IGBT, gerilim kontrollü bir elemandır. Kapısından (Gate) geçirilen potansiyel fark ile iletime geçer. Tam kontrollü olduğundan dolayı bu gerilim ortadan kaldırıldığında otomatik olarak kesime gider ve hızlı bir eleman olmasını sağlar. Simgesi ise transistör simgesinin çift çizgili halidir.

Transistörler kaç çeşittir?

Transistörler esas olarak bipolar transistörler ve unipolar transistörler olarak iki kısma ayrılırlar. Bipolar transistörler de PNP ve NPN olarak iki tiptir.