Gazi geçme notu kaç?

İçindekiler:

  1. Gazi geçme notu kaç?
  2. Gazi Üniversitesi bir dönemde kaç kredi?
  3. Gazi Üniversitesi DD kaç puan?
  4. Gazi Üniversitesi DD geçer mi?
  5. Selçuk Üniversitesi DD geçer mi?

Gazi geçme notu kaç?

Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar.

Gazi Üniversitesi bir dönemde kaç kredi?

(8) Ağırlıklı genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde olan öğrencinin bir yarıyılda alabileceği derslerin azami kredi miktarı 40 krediyi geçemez. Öğrencinin kendi programının dışında farklı bir eğitim-öğretim programında alacağı kredi miktarı bu maddede belirlenen oranı geçemez.

Gazi Üniversitesi DD kaç puan?

Yönteme” göre harf notu dağılımı ve kaç öğrencinin hangi not aralığında yer aldığı görüntülenir. Örneğin notu AA yani 90-100 arasında olan toplam 6 öğrenci olduğu görünüyor. Ya da notu DD yani 48-57 arasında olan toplam 6 öğrenci olduğu görünüyor.

Gazi Üniversitesi DD geçer mi?

(7) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC), (DC) ve (DD) notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış kabul edilir.

Selçuk Üniversitesi DD geçer mi?

Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler yeniden alınır. Kalınmış olan derslere ait DD ve DC notları bir sonraki yıl kullanılamaz.