Ratko Mladiç hapiste mi?

İçindekiler:

  1. Ratko Mladiç hapiste mi?
  2. Bosna-Hersek savasini bitiren antlaşma nedir?
  3. Bosna savaşında neler yaşandı?
  4. Sırp kasabı ne oldu?
  5. SIRP kasabi ne oldu?
  6. Bosna-Hersek hangi antlaşma ile bağımsız oldu?

Ratko Mladiç hapiste mi?

Ratko Mladiç: Eski Bosnalı Sırp generale verilen ömür boyu hapis cezası onandı Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Bosnalı Sırp general Ratko Mladiç'in cezası onandı.

Bosna-Hersek savasini bitiren antlaşma nedir?

Dayton Anlaşması, 1991-1995 tarihleri arasındaki Hırvatistan Savaşı ve Bosna Savaşı'nı sona erdiren antlaşmadır. ... Bu antlaşma ile Bosna-Hersek kantonlara bölünmüş ve ülkenin %49'unu Sırp Cumhuriyeti (Republika Srpska) %51'ini Bosna-Hersek Federasyonu'nun (FBiH) kontrol etmesi öngörülmüştür.

Bosna savaşında neler yaşandı?

Bosna Savaşı, Bosna-Hersek'te 'den 14 Aralık 1995'e kadar sürmüş olan bir savaş. Üç yıldan fazla süren bu savaş sırasında 100.000-110.000 kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyon kadar insan da yaşadığı yerden göç etmek zorunda kalmıştır.

Sırp kasabı ne oldu?

Bosna'da 1992-1995'teki savaşta Sırpların liderliğini yapan ve Srebrenitsa soykırımı, Saraybosna kuşatması ve çeşitli savaş suçlarından sorumlu tutulan "Bosna Kasabı" lakaplı Mladic, ICTY'de 6 yıl süren dava neticesinde "soykırım", "insanlığa karşı suç" ve "savaş kurallarını ihlal etmek" suçlarından ömür boyu hapse ...

SIRP kasabi ne oldu?

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım, savaş ve insanlığa karşı suçlardan ömür boyu hapse mahkum edilen eski Bosnalı Sırp general Ratko Mladiç'in cezası onandı. ... Uluslararası mahkeme tarafından 2017 yılında ömür boyu hapse mahkum edilen eski Sırp General, karara itiraz ederek temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Bosna-Hersek hangi antlaşma ile bağımsız oldu?

Yugoslavya'nın dağılmasını takiben 1992'de bağımsızlık ilan eden Bosna-Hersek, yeni kurulan devleti kabul etmeyen Sırp toplumu nedeniyle üç yıl sürecek Bosna Savaşı'na sürüklendi. Savaş 1995'te imzalanan Dayton Antlaşması ile sona erdi.