Çorum'un belirgin özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çorum'un belirgin özellikleri nelerdir?
  2. Amasya hangi iklimde?
  3. Çorum Karadeniz bölgesinde mi?
  4. Corum kaç ilçesi var?
  5. Çorum kaç tane ilçesi var?
  6. Çorum'un kültürel özellikleri nelerdir?
  7. Amasya hangi Türk boyundan?
  8. Çorum nereye bağlı?
  9. Karadeniz bölgesinde hangi şehirler var?
  10. Türkiye haritası Çorum nerede?
  11. Çorumun kaç köy var?

Çorum'un belirgin özellikleri nelerdir?

Çorum ilinde bulunan şehir, bucak ve köyler genel olarak tipik karasal iklim özelliklerini gösterir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve genelde kar yağışlıdır. İlkbahar ve sonbaharda az da olsa yağmurludur. Yüksek yerleşimlerde özellikle yaz akşamları bile serin bir havaya sahiptir.

Amasya hangi iklimde?

2.1 Meteorolojik Veri Amasya'da Karadeniz iklimi - Kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları Kara İklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, Kara iklimi kadar sert değildir.

Çorum Karadeniz bölgesinde mi?

Toprak, sanayi ve makine ihracatıyla ekonomisini kazanan Çorum, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer almaktadır. Şehir; Amasya, Yozgat, Çankırı, Sinop, Samsun ve Kırıkkale ile komşu sınırına sahiptir.

Corum kaç ilçesi var?

Çorum
İlçe Sayısı:13
Belediye Sayısı:16
Köy Sayısı:758

Çorum kaç tane ilçesi var?

Çorum il merkezi başta olmak üzere toplam 14 ilçeye sahiptir. Bu ilçe isimleri ise; Sungurlu, Osmancık, İskilip, Alaca, Bayat, Kargı, Mecitözü, Ortaköy, Uğurludağ, Dodurga, Oğuzlar, Laçin ve Boğazkale şeklinde sıralanır.

Çorum'un kültürel özellikleri nelerdir?

Hitit uygarlığının yanısıra, her biri sanat şaheseri olan Selçuklu ve Osmanlı Dönemine ait; cami, köprü ve kalelerle süslü Çorum, yayları ve İncesu Kanyonu gibi doğal güzellikleri ile de görülmeye değer bir yerdir. Meşhur leblebisi, Osmancık ve Kargı'da üretilen kaliteli pirinçleri dünyaca tanınmaktadır.

Amasya hangi Türk boyundan?

. Çavundur Boyu (Çavuldurlar) Yirmi dört Oğuz boyundan biri. Üçokların Gök Han Oğulları koluna bağlı olup, alâmet olarak sungur/akdoğan kuşunu kullanırlardı. “Nâmuslu ve ünü uzaklara yayılmış” manâsına gelen “Çavuldur” kelimesi bazı kaynaklarda “Çavundur” şeklinde geçer.

Çorum nereye bağlı?

Çorum, çoğu zaman İç Anadolu Bölgesi'nde sanılsa da aslında Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir ilimizdir. Çorum Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer almaktadır. Bu ilimize komşu olan iller ise; Amasya, Yozgat, Çankırı, Sinop, Kastamonu, Samsun ve Kırıkkale illeridir.

Karadeniz bölgesinde hangi şehirler var?

İller
  • Amasya.
  • Artvin.
  • Bartın.
  • Bayburt.
  • Bolu.
  • Çorum.
  • Gümüşhane.
  • Giresun.
Daha fazla öğe...

Türkiye haritası Çorum nerede?

Orta Karadeniz Bölümü'nün iç kısmında yer almaktadır. Doğuda Amasya, güneyde Yozgat, batıda Çankırı, kuzeyde Sinop, kuzeydoğuda Samsun, güneybatıda Kırıkkale ile çevrilidir. Enlem ve boylam değerlerine göre ise; 34 derece 04 dk. doğu boylamları ile 39 derece 54 dk. kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

Çorumun kaç köy var?

Çorum
İlçe Sayısı:13
Belediye Sayısı:16
Köy Sayısı:759