Mustafa Kemal Atatürk öğretmenler için ne demiştir?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Atatürk öğretmenler için ne demiştir?
  2. Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür?
  3. Mustafa Kemal Atatürk'ün hocası kimdir?
  4. Atatürk Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?
  5. Cehâlet esaretten daha kötüdür sözü ne demek?
  6. Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna hangi tarihte başladı?

Mustafa Kemal Atatürk öğretmenler için ne demiştir?

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…" "Öğretmenler!

Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür?

Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hocası kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk de Hafız Mehmed Efendi Mektebi'nden sonra burada öğrenim gördü. Şemsi Efendi'nin, Atatürk'ün öğretmenliğini de yaptığı iddia edilir. Bu okul, 1891'de kapandı. Şemsi Efendi, Ravza-i Ta'lîm Mektebi'nin kurucusu idi ancak bu okul da kısa ömürlü idi.

Atatürk Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Temeli Kültürdür. Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin-, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür.

Cehâlet esaretten daha kötüdür sözü ne demek?

Yahya Kemal Beyatlı bir yazısında “cehâlet, esaretten beterdir!” demiş. ... Cehâlet sözcüğü dilimize Arapça'dan girer; “bilgisizlik, bilmezlik, habersizlik” olarak açıklanmaktadır. Sözcüğün kökeni “cehl” bilmezlik anlamına gelir. Cehl ikiye ayrılmakta; “cehl-i basit” ayıplanmayan cehâlet, bilgisizliktir.

Atatürk Şemsi Efendi ilkokuluna hangi tarihte başladı?

Usul-i cedid (yeni yöntem) ile eğitim yapan bir kurumdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün, ilköğrenimine Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde başladıktan sonra 1886-1887'de bu okulun öğrencisi olduğu düşünülür.