Kalın bağırsak sarkması tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kalın bağırsak sarkması tedavi edilmezse ne olur?
  2. Bağırsak sarkması nasıl tedavi olur?
  3. Bağırsak sarkması geçer mi?
  4. Kalın bağırsak neden dışarı çıkar?

Kalın bağırsak sarkması tedavi edilmezse ne olur?

Makat sarkması (rektal prolapsus) tedavi edilmezse ne tür komplikasyonlara yol açabilir? Bağırsak sıkışması: sarkan bölümün arasına ince bağırsak sıkışırsa bağırsak çürümesi (gangren) gelişebilir. Bağırsak delinmesi: sarkan rektum bölümünde sürtünmeye bağlı olarak kendiliğinden delinme olabilir.

Bağırsak sarkması nasıl tedavi olur?

Rektal Prolapsus (Kalın Bağırsak Sarkması) Tedavisi Her ne kadar kabızlık ve devamlı ıkınma kalın bağırsak sarkmasına (rektal prolapsusa) neden olsa da bu sorunların giderilmesi, sarkan bağırsağı eski durumuna geri getiremez. Bu nedenle sarkan bağırsağın eski durumuna getirilmesi için ameliyat gereklidir.

Bağırsak sarkması geçer mi?

Makat sarkmaları kendiliğinden geçmez. Kalın bağırsağın son kısmının makattan dışarı çıkmasına makat sarkması veya tıbbi adıyla rektal prolapsus denir.

Kalın bağırsak neden dışarı çıkar?

Rektal prolapsus, kalın bağırsağın son kısımları olan rektum ya da rektum ile sigmoid kolonun anal kanaldan dışarı çıkması olarak tanımlanıyor. Sebebi çok netleşmemiş olsa da altta yatan en önemli neden, pelvik taban kaslarındaki yetersizlik olarak biliniyor.