DNS sunucu ne demek?

İçindekiler:

  1. DNS sunucu ne demek?
  2. DNS ayarı neden bozulur?
  3. DNS ayarı nedir ne işe yarar?
  4. DNS isim çözümleme neden gereklidir?

DNS sunucu ne demek?

DNS sunucusu, DNS sisteminin yürütüldüğü mekanizmaya verilen isimdir. Yani web adresini, IP adresine çeviren ana İnternet unsurudur. Bazen bir cihaz internete bağlanırken web sitesine ulaşılamaz.

DNS ayarı neden bozulur?

DNS hataları bir ağ veya internet bağlantısı, yanlış yapılandırılmış DNS ayarları veya eski bir tarayıcıyla ilgili kullanıcı tarafındaki sorunlardan kaynaklanır. ... Diğer durumlarda, bağlantıları devre dışı bırakmanız, DNS sunucularını değiştirmeniz veya DNS önbelleğini temizlemeniz gerekebilir.

DNS ayarı nedir ne işe yarar?

DNS ayarları yeniden yapılandırılabilir. Böylece farklı DNS sunucuları kullanmak mümkün olur. Tarayıcınızdan çok kolay şekilde dns ayarı değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Erişimi engellenen sitelere erişim sağlamak, ,internet hızını arttırmak için DNS ayarları değiştirilebilir.

DNS isim çözümleme neden gereklidir?

DNS'in kullanım amacı son derece basittir, kolay anlaşılabilir ve kullanılabilir makine ve alan isimleri ile makine IP adresleri arasında çift taraflı dönüşümü sağlar. IP adreslerinin gündelik hayatta kullanımı ve hatırlanması pek pratik olmadığı için domain isimlendirme sistemi kullanılır.