Antifriz renkleri ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Antifriz renkleri ne işe yarar?
  2. Aracıma hangi renk antifriz uygun?
  3. Kırmızı antifiriz zararlı mı?
  4. A101 de antifiriz kaç para?
  5. Antifriz kaç derecede kaynar?
  6. Yazın antifriz kullanılır mı?

Antifriz renkleri ne işe yarar?

Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir. Antifriz renklerinden bir diğeri ise yeşil olandır. Yeşil renkli antifrizler inorganiktir ancak kireçlenme ve donma konusunda iyi bir çıkarır.

Aracıma hangi renk antifriz uygun?

OAT yani organik bazlı asit ile üretilen antifrizler kırmızı renkte olur. Toyota, Nissan, Honda, Hyundai, Kia gibi Uzakdoğu araç markalarında kırmızı renkte antifriz kullanılır. Mercedes-Benz, Audi, VW, Ford gibi Avrupa menşeili araçlarda da kırmızı renkli antifriz kullanılır.

Kırmızı antifiriz zararlı mı?

Kırmızı antifriz zararları, söz konusu ekipmanın kaç yaşında olduğuna bağlı olarak ortaya çıkabilir ve daha güçlü diye tercih ettiğiniz kırmızı antifriz aracınızda aşınmalara sebep olacak güçte temizlemelere sebep olabilir.

A101 de antifiriz kaç para?

A101 3 LT radyatör antifirizi fiyatı 22.95 TL'dir.

Antifriz kaç derecede kaynar?

Eğer su ve antifriz yüzde elli oranında karıştırılırsa araç motoru -37 santigrat derecede donar, 107 santigrat dereceye ulaşıncaya kadar kaynar. Böylece, sade su ile 100 santigrat derecelik donma ve kaynama aralığı var iken, antifriz kullanılarak bu aralığı 144 santigrat dereceye kadar çıkarmak mümkündür.

Yazın antifriz kullanılır mı?

Antifriz kullanımı kışın soğutma sistemini donmaya karşı koruduğu gibi yazın da sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde aracın su kaynatmasını, hararet yapmasını önlemede çok büyük önem taşır. ... Sistemin, yaz-kış pas ve korozyona karşı korunması isteniliyorsa her zaman miktarı farklı olmak üzere antifriz ihtiva etmelidir.