Hz. İsa hangi ölüleri diriltti?

İçindekiler:

  1. Hz. İsa hangi ölüleri diriltti?
  2. Ölüleri diriltme mucizesi Hangi peygamber?
  3. Hangi peygamber körleri iyileştiren?
  4. Hz isa'ya hangi mucizeler verilmiştir?
  5. Peygamber Efendimizin Mucizeleri var mi?

Hz. İsa hangi ölüleri diriltti?

Ayrıca Hz. İsa (A.S.), Peygamber Üzeyr'i de diriltti. İsrailoğulları ona: ''Bize Üzeyr'i dirilt, aksi takdirde ateşe atıp seni yakarız.'' dediler. Bunun üzerine İsa (A.S.) Allah'a dua etti, Üzeyr de dirildi.

Ölüleri diriltme mucizesi Hangi peygamber?

Kur'ân'da Hz. İsa'nın mucizeleriyle ilgili başlıca iki ayet vardır. Bu ayetlerde Hz. İsa çamurdan bir kuş yapmış ve ona üfleyerek can vermiş, körü ve cüzzamlıyı iyileştir- miş, ölüleri diriltmiş ve gayble ilgili bilgiler vermiştir.

Hangi peygamber körleri iyileştiren?

İsa'nın bazı mucizeleri, kilden kuş yapıp canlandırmak, körleri iyileştirmek, alacalıyı iyileştirmek, ölüleri diriltmek, insanların ne yaptığını, neyi gizlediklerini bilmektir.

Hz isa'ya hangi mucizeler verilmiştir?

1-Beşikteyken konuştu. 2-Ölüleri diriltirdi.Bilhassa dört ölüyü dirilttiği meşhurdur. Bunlar Sam bin Nûh,Şeddad bin Âd,Mâsân bin Mâlân ve Beni İsrail'den bir çocuktur. 4-Âl-i İmrân sûresi 49. âyetinde bildirildiği gibi kavminin yedikleri veya yemek üzere sakladıkları şeyleri haber verirdi.

Peygamber Efendimizin Mucizeleri var mi?

1) Kur'an-ı Kerim: Hz.Peygamberimiz bir hadisinde 'hiçbir peygamber yoktur ki, onlara kendi zamanlarındaki insanların inandıkları bir mucize verilmemiş olsun. Hepsine mucizeler verilmiştir. Bana mucize olarak verilen ise Allah'ın bana vahyettiği Kur'an-ı Kerimdir.