Begonvil Çiçeği balkonda yetişir mi?

İçindekiler:

  1. Begonvil Çiçeği balkonda yetişir mi?
  2. Begonvil hangi bölgelerde yetişir?
  3. Begonvil saksıda nasıl bakılır?
  4. Begonvil nerede olur?
  5. Begonvil çiçekleri neden dökülür?

Begonvil Çiçeği balkonda yetişir mi?

Saksıda Begonvil Yetişir mi? Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir. ... İstanbul gibi yerlerde ise çömlek saksı tercih edilmelidir.

Begonvil hangi bölgelerde yetişir?

Genelde Akdeniz Bölgesi'nde sık yetiştirilen dış mekân süs bitkilerinden birisi olan Begonvil, sarmaşık formunda olan çok yıllık bir bitkidir. Ilıman iklimlerde çok yıllık, kışları soğuk geçen karasal iklimlerde tek yıllık veya iç mekân bitkisi olarak yetiştirilir. Boyları 15 metreye kadar uzayabilir.

Begonvil saksıda nasıl bakılır?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. - Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Begonvil nerede olur?

Genelde Akdeniz Bölgesi'nde sık yetiştirilen dış mekân süs bitkilerinden birisi olan Begonvil, sarmaşık formunda olan çok yıllık bir bitkidir. Ilıman iklimlerde çok yıllık, kışları soğuk geçen karasal iklimlerde tek yıllık veya iç mekân bitkisi olarak yetiştirilir.

Begonvil çiçekleri neden dökülür?

Begonvilleri; kış mevsiminin donundan korumak için bitki koruyucu örtülerle sarın ve bitkiyi soğuktan koruyun. Begonvilleri bol sularsanız zamanla çiceklerinin azalmasına sebep verirsiniz. Mutlaka toprak kuruluğuna göre yeterli sulama yapınız.