Demos ne demekdir?

İçindekiler:

  1. Demos ne demekdir?
  2. Yunanca demos ne demektir?
  3. Demolu ürün ne demek?
  4. Beşyüzler Konseyi nedir?
  5. Eklessia nedir?
  6. Koruyucu demokrasi ne demek?
  7. Ekklesia temel işlevi nedir?
  8. Demokrasinin gerçekleşme türleri nelerdir?
  9. Intramural parça ne demek?
  10. Intraluminal ne demek?

Demos ne demekdir?

Demo kelimesi İngilizceden Türkçeye geçmiş olan bir kelimedir. Türkçe karşılığı tanıtım gösterisi veya tanıtım amaçlı yapılan sunum benzeri birkaç materyal kullanılarak ortaya çıkarılan ürün tanıtımı demektir.

Yunanca demos ne demektir?

Atinalı vatandaşlar temsilci seçmezler, onun yerine yasaları ve vergi icralarını oylayarak karar verirlerdi. Demokrasi, Yunanca bir sözcüktür. Sözcüğün son kısmı "kratos"; iktidar, yönetme, güç anlamına gelmektedir. "Demos" sözcüğü ise; halk, yurttaş topluluğu, sıradan halk gibi pek çok anlamı olan bir sözcüktür.

Demolu ürün ne demek?

Demo bir ürün veya hizmetin çalışır halde olduğunda nasıl çalışacağını gösteren bir durumdur. Yani hizmetin son hali değildir, çalışır gibi duran bir halidir. Çünkü ürün veya hizmetin kendisi ancak satış sonrası yani satın alma ile çalışır hale gelir.

Beşyüzler Konseyi nedir?

500'ler meclisi, Antik Yunan'da (Antik Yunanca: βουλή, çoğul olarak βουλαί ya da boulai) şehrin günlük işleriyle uğraşmak için görevlendirilmiş vatandaşların meclisidir. Başlangıçta krala tavsiyeler veren soylular meclisi olan 500'ler Meclisi, şehrin anayasasına göre evrim geçirmiştir.

Eklessia nedir?

Ekklesia: Antik Yunan'da halk meclisi. ... Ekklesia: Yunanistan'da kent devleti yurttaşlarının oluşturduğu meclis.

Koruyucu demokrasi ne demek?

Koruyucu demokrasi Pratikte, yönetilenlerin rızası düzenli ve rekabetçi seçimlerle sağlanır. ... Dahası, oy hakkı gerçek bir demokrasi için yeterli değildir. Bireysel özgürlükleri korumak için yasama, yürütme ve yargı üzerinden güçler ayrılığına dayalı bir sistemin tesisi şarttır.

Ekklesia temel işlevi nedir?

Ekklesia: Antik Yunan'da halk meclisi. ... Heliaia da (halk mahkemesi) görülen davalara yapılan itirazlara bakma, arkhonlann seçimine katılma ve bireylere özel ayrıcalıklar tanıma gibi yetkilere sahip olan ekklesia, siyasal konulardaki en yüksek denetim organıydı.

Demokrasinin gerçekleşme türleri nelerdir?

Temsili demokrasiler
  • Temsilî demokrasi.
  • Baskın parti sistemi.
  • Parlamenter demokrasi. Westminster modeli.
  • Başkanlık demokrasisi. Jackson modeli demokrasi.
  • Sovyet demokrasisi ya da Konsey demokrasisi.
  • Totaliter demokrasi.

Intramural parça ne demek?

Ureter'in mesane duvarı içerisinde yer alan kısmına intramural parça denir. Ureter'in üç yerde darlığı vardır; Birinci darlık ureter'in başlangıç yerinde, ikinci darlık linea terminalis'i çaprazladığı yerde, üçüncü darlık ise mesaneye girdiği yerde olup en dar yeri burasıdır.

Intraluminal ne demek?

Intraluminal teriminin tıbbi anlamı; a. Tübe benzer, içi boş bir oluşumun içinde.