Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?
  2. Domates mildiyö ne demek?
  3. Domates mildiyösü kışı nasıl geçirir?
  4. Bağ ilaçlaması ne zaman yapılır?
  5. Topas ne zaman kullanılır?

Bağda külleme ilacı ne zaman atılır?

1. ilaçlama: Bölgelere göre değişmekle beraber sürgünler 25-30 cm uzunluğa ulaştığında, 2. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları döküldüğünde, 3. ve diğer ilaçlamalar: İkinci ilaçlamadan sonra kullanılan ilacın etki süre- sine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar yapılır.

Domates mildiyö ne demek?

Rutubetli havalarda yaprağın altına bakıldığında grimsi renkte, ince tüylü bir misel tabakası meydana geldiği görülür. Meyvede ise sapa bağlı kısma yakın küçük, gri kahverenginde lekeler meydana gelir. Bu lekeler süratle büyüyerek kesin hudutları belli olmayan kahverengi benekli çürüklük halini alır.

Domates mildiyösü kışı nasıl geçirir?

 Koşullar hastalık için uygun olduğu takdirde hastalık tüm bitkiye yayılır ve bitkide yanıklık şeklini alır ve onun kurumasına neden olur.  Kışı hastalıklı bitki artıklarında geçirir, ayrıca tohumla da taşınabilir. Hastalığın gelişmesi ve yeni yerlere bulaşmasında serin, rutubetli havalar önemli rol oynar.

Bağ ilaçlaması ne zaman yapılır?

üzüm bağlarının ilaçlanması nda asmalar çiçeklenmeden, çiçeklenme sonrasında ve taneler tatlanınca gibi dönemlerde ilaçlama yapılmaktadır. Ayrıca bu ilaçlamalar sırasında kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanıncaya kadar on beş gün ara ile ilaçlama yapılır.

Topas ne zaman kullanılır?

Kullanma Zamanı Mevsim boyunca 4-5 uygulama tavsiye edilir. Tütünde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 15 gün ara ile en fazla 2 uygulama tavsiye edilir. Domates, gül ve biberde ilk hastalık belirtileri görüldükten sonra, 14 gün arayla, ilaçlamaya devam edilir.