Disiplin cezalarına itiraz nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Disiplin cezalarına itiraz nereye yapılır?
  2. Kurum amirince verilen disiplin cezasına itiraz süresi en çok kaç gündür?
  3. Disiplin cezalarına karşı itiraz süresi nedir?
  4. Disiplin cezasına itiraz dava açma süresini durdurur mu?
  5. Cezaevinde hükümlülerin aldığı disiplin cezalarına karşı itiraz nereye yapılır?
  6. Devlet memurlarının disiplin cezalarına karşı itiraz süresi kaç gündür?
  7. Kınama cezası ne kadar sürede silinir?
  8. Disiplin cezası geri alınır mı?
  9. Itiraz süreyi durdurur mu?
  10. Disiplin cezaları disiplin kurulunca en geç kaç gün içinde karara bağlanır?
  11. Polis disiplin cezası ne zaman silinir?
  12. Disiplin cezaları silinir mi?
  13. Uyarma cezası alan memurun cezası kaç yil içinde silinir?
  14. Disiplin cezası nasıl iptal edilir?
  15. Mahkemece iptal edilen disiplin cezası sonrası idare yeniden ceza verebilir mi?
  16. Gecikmiş itiraz nedir?

Disiplin cezalarına itiraz nereye yapılır?

Verilmiş bir disiplin cezasına karşı usulüne uygun olarak yapılacak itiraz, ilgili disiplin veya yüksek disiplin kurulu tarafından ya kabul edilir ya da reddedilir. İtiraz kabul edilirse; cezayı vermiş olan disiplin amiri kararı gözden geçirerek verdiği cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir.

Kurum amirince verilen disiplin cezasına itiraz süresi en çok kaç gündür?

MADDE 35- (1) Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir. (2) İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür.

Disiplin cezalarına karşı itiraz süresi nedir?

MADDE 35 – (1) Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarına karşı itiraz süresi, kararın disiplin cezası verilen memura tebliğinden itibaren yedi gündür. Süresi içinde itiraz edilmeyen veya itirazı reddedilen disiplin cezaları kesinleşir.

Disiplin cezasına itiraz dava açma süresini durdurur mu?

İlgililer tarafından idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durdurur.

Cezaevinde hükümlülerin aldığı disiplin cezalarına karşı itiraz nereye yapılır?

Madde 5 – Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde hükümlü ve tutuklular hakkında yapılan işlemler veya bunlarla ilgili faaliyetlerin kanun, tüzük ve yönetmelik hükümleri ile genelgelere aykırı olduğu gerekçesiyle bu işlem veya faaliyetlerin öğrenildiği tarihten itibaren onbeş gün, herhalde yapıldığı tarihten itibaren ...

Devlet memurlarının disiplin cezalarına karşı itiraz süresi kaç gündür?

Uyarma, kınama, aylıktan kesme cezalarına karşı Disiplin Kuruluna, Kademe ilerlemesinin durdurulmasına karşı Yüksek Disiplin Kuruluna 7 gün içinde idari açıdan itiraz edilebilir. Süresinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları idari açıdan kesinleşir.

Kınama cezası ne kadar sürede silinir?

Uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaların uygulanmasından 10 sene, sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının silinmesini isteyebilir.

Disiplin cezası geri alınır mı?

alınabileceği için disiplin cezası da her ne kadar ilgilisinin aleyhine bir işlem olsa da hukuka uygun olduğu sürece geri alınması mümkün değildir. ... Kamu yararı amacına hizmet eden ve hukuka uygun olan bir işlem disiplin cezası olsa da geri alınamaz.

Itiraz süreyi durdurur mu?

İtiraz takibi durdurur. Kurumca itirazı reddedilenler, kararın kendilerine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde yetkili idare mahkemesine başvurabilirler. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde, idari para cezası kesinleşir.” hükmünü içermektedir.

Disiplin cezaları disiplin kurulunca en geç kaç gün içinde karara bağlanır?

(2) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hâllerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna on beş gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren otuz gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.

Polis disiplin cezası ne zaman silinir?

Uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaların uygulanmasından 10 sene, sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının silinmesini isteyebilir.

Disiplin cezaları silinir mi?

◊ 7068 sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanunun 7.madde 5.fıkrası; kolluk personeline verilen devlet memurluğundan çıkarma ya da meslekten çıkarma cezaları hariç diğer disiplin cezalarının infazından itibaren belirli bir süre geçtikten sonra bu cezaların ...

Uyarma cezası alan memurun cezası kaç yil içinde silinir?

Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesi istenebilir.

Disiplin cezası nasıl iptal edilir?

Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesi istenebilir.

Mahkemece iptal edilen disiplin cezası sonrası idare yeniden ceza verebilir mi?

# Disiplin cezasının mahkeme kararıyla iptal edilmesi halinde, kararın İdareye tebliğ olduğu tarihten itibaren kalan disiplin ceza zamanaşımı süresi (2-6 yıl) içinde mahkemenin iptal gerekçesi dikkate alınarak yeniden disiplin cezası tesis edilebilir.

Gecikmiş itiraz nedir?

Borçlu bir kusuru olmadan farklı bir engel nedeni ile yedi gün içerisinde ödeme emrine itiraz etmemiş ise, bu itirazın sonradan yapılması mümkündür ve buna gecikmiş itiraz denmektedir. Bu durum İcra ve İflas Kanunun 65'inci maddesinde açık bir şekilde belirtilmektedir.