İç denetçi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. İç denetçi nasıl alınır?
  2. İç denetçi sınavına kimler girebilir?
  3. İç denetçi kimler olabilir?
  4. İç denetçi sınavı ne zaman?

İç denetçi nasıl alınır?

(3) Kanunun 65 inci maddesinin son fıkrası uyarınca, iç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerde üst yöneticinin teklifi üzerine Bakan, diğer idarelerde üst yönetici tarafından sertifika sahibi kişiler arasından atanır.

İç denetçi sınavına kimler girebilir?

Sınavın son başvuru tarihinden (20) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak, Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (75 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir).

İç denetçi kimler olabilir?

Öncelikle denetçi olmak için belirli bir fakülte ve bölümden mezun olmak mecburiyeti yoktur. Çalıştığınız kurumun sektörüne göre denetim alanları değişecektir. Yine de genelde denetçiler İİBF (İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ) veya Mühendislik Fakülteleri mezunları arasından seçilir.

İç denetçi sınavı ne zaman?

2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı (2020-İç Denetçi), tarihinde Ankara'da uygulanacaktır. Sınava başvurular, 10 - tarihleri arasında yapılacaktır.