Tezli yüksek lisans Şartları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tezli yüksek lisans Şartları Nelerdir?
  2. ALES sınavı için diploma notu kaç olmalı?
  3. Tezli yüksek lisans en erken ne zaman biter?
  4. Tezli yüksek lisans 2 dönemde biter mi?
  5. 3 dönemde yüksek lisans biter mi?

Tezli yüksek lisans Şartları Nelerdir?

TEZLİ YÜKSEK LİSANSIN ŞARTLARI NELER? 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. ALES sınavından en az 55 puan almak ve yabancı dil yeterliliği olmak. Başvurulan üniversite adayla yapacağı mülakatı da değerlendirmeye alarak seçim yapar.

ALES sınavı için diploma notu kaç olmalı?

ALES koşulu yoktur. Mülakata girmeyenlerin başarı puanı hesaplanmaz. Lisans diploma notu en az 3.20/4 olmalıdır. ALES Puanı en az 80 olmalıdır.

Tezli yüksek lisans en erken ne zaman biter?

Yüksek lisans en çok 6 yarı yılda bitirilecek Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programla ilgili derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak.

Tezli yüksek lisans 2 dönemde biter mi?

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.

3 dönemde yüksek lisans biter mi?

üç dönemlik versiyonu için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: yök yönetmeliği yüksek lisansı 3 dönemde bitirmeye izin verir ama üniversitelerin bu süreyi eğer isterlerse senato kararı ile 4 döneme çıkarmalarına da izin verir(tıpkı yök'ün ders aşaması için koyduğı 21 kredilik sınırı, bölümlerin arttırabiliyor olması ...