PDR mezunu nasıl iş bulur?

İçindekiler:

  1. PDR mezunu nasıl iş bulur?
  2. Rehber Öğretmenlik kaç yıl okunur?
  3. PDR nedir ne iş yapar maaşı?
  4. PDR iş alanları nelerdir?

PDR mezunu nasıl iş bulur?

PDR mezunları için imkanı oldukça geniştir. PDR mezunları rehber öğretmen olabilir, psikolojik danışman olarak, danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilir veya kendi işini kurabilir. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde ve çocukları için oyun terapi merkezlerinde de bulabilirler.

Rehber Öğretmenlik kaç yıl okunur?

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü eğitim süresi 4 yıllık eğitim veren bir bölümdür. Genellikle İlk 2 yıl temel dersleri alan öğrenciler sonraki 2 yıl alanla ilgili ayrıntılı dersler görmeye başlar. Bu bölüm mezunları psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği ünvanı ile mezun olur.

PDR nedir ne iş yapar maaşı?

PDR Maaşları Bir psikolojik danışmanın maaşı orta okul ve lisede 3500-4500 arasında değişiyor. Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde çalışanlar için bu rakam bir tık yukarıda olup 5.

PDR iş alanları nelerdir?

Türk PDR Derneği'ne göre Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının Okul Psikolojik Danışmanlığı, Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı, Evlilik ve Aile Psikolojik Danışmanlığı gibi beş alanda ülkemizde gelişimi gözlenmektedir (Kaynak: Türk PDR ...