Apartman yönetimi oluşturmak zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Apartman yönetimi oluşturmak zorunlu mu?
  2. Apartman karar defteri kaç daire olur?
  3. Apartman aidatını ödemeyen nasıl icraya verilir?
  4. Binanın teras kime aittir?
  5. Apartman yönetimi dairelere ceza verebilir mi?
  6. Site yönetimi para cezası kesebilir mi?
  7. Apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi?
  8. Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?
  9. Apartmandan kiracı nasıl çıkarılır?
  10. Binada rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?
  11. Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
  12. Askeri lojmanda evcil hayvan beslemek yasak mı?
  13. Lojmanda köpek beslemek yasak mı?

Apartman yönetimi oluşturmak zorunlu mu?

Her apartmanda mutlaka yönetim oluşturmak zorunlu mu Haberi Apartman yönetimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinde ele alınmıştır. ... Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.

Apartman karar defteri kaç daire olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre 8 bağımsız bölüm ve üzeri apartmanlarda yönetici olması mecburi.

Apartman aidatını ödemeyen nasıl icraya verilir?

(Değişik: 13/4/1983 – 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir.

Binanın teras kime aittir?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait oluyor.

Apartman yönetimi dairelere ceza verebilir mi?

Apartmanda yönetimin aldığı kararlara ve kanunda belirtilen kurallara uygun davranışlar sergilemeyen kat malikleri ve kiracılar hakkında birtakım cezalar uygulanabiliyor.

Site yönetimi para cezası kesebilir mi?

Ortak alanlarda ceza kesilmez Bununla ilgili site yönetiminin cezai işlem uygulama durumu kesinlikle bulunmamaktadır. Bununla ilgili yasallaşan bir mevzuat da yoktur." Site sakinlerinin kişisel bilgilerinin paylaşılması da yasal değil. Resmi makamlar yönetimden istese dahi, bilgiler ancak izinle verilebiliyor.

Apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

ev sahibi apartmandan attırma Haberi Kat maliklerinin hakları arasında, kendi haklarını çekilmez hale gelecek derecede kısıtlayan malikleri apartmandan attırma hakkı da bulunuyor. Bunun için malikler, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.

Apartmandan kiracı nasıl çıkarılır?

iki kez noter onaylı ihtarname göndermesi durumunda kiracı tahliye edilebilir. -- Kiracı, evi belirli bir tarihte tahliye edeceğine dair yazılı bir tahliye taahhüdü vermiş ise, fakat taahhüt ettiği tarihte evi tahliye etmezse, ev sahibi elindeki taahhüte dayanarak kiracıyı tahliye ettirebilir.

Binada rahatsızlık veren komşu nereye şikayet edilir?

Komşuluk hukukuna riayet etmeyip de etrafına rahatsızlık veren kişiyi öncelikle kolluk güçlerine bildirmek gerekiyor. Böylece şikayetinizi de belgelemiş olursunuz. Yine de rahatsızlık vermeye devam ediyorsa komşunuz, Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açarak bu rahatsızlığın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Askeri lojmanda evcil hayvan beslemek yasak mı?

Kamu kuruluşunun lojmanlarında evcil ve kimseye zararı olmayan hayvanlarımızı beslemek tamamen yasak. Bu yasa yerine herhangi bir rahatsızlık sebebi sonucunda apartman kararınca hayvanımızın rahatsızlık verdiğinde çıkarılma zorunluluğu olması çok daha makul ve mantıklı olacaktır.

Lojmanda köpek beslemek yasak mı?

Lojmanda köpek beslenirse ne olur? Kamu Konutları Yönetmeliği gereğince; Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemiyor. Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından ilgili kuruma bildiriliyor.