Vajinadan kahverengi akıntı gelmesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Vajinadan kahverengi akıntı gelmesi neden olur?
  2. Akıntının içinde kan olması ne anlama gelir?
  3. Kahverengi vajinal akıntı nedir?
  4. Beyaz koyu kıvamlı akıntı hamilelik belirtisi midir?
  5. Peynir gibi akıntı hamilelik belirtisimi nedir?
  6. Cinsel ilişkiden sonra beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?
  7. Yumurtlamada beyaz akıntı olur mu?
  8. Hamilelik hiç belirti vermeyebilir mi?
  9. Gebelikte akıntı olmaması normal mi?
  10. Sari akinti neyin belirtisidir?
  11. Koyu sari akinti nedir?
  12. Sarı akıntı adet belirtisi mi?

Vajinadan kahverengi akıntı gelmesi neden olur?

Kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamına gelir. Kanın vücuttan uterustan (rahim) çıkması ekstra zaman aldığında, oksitlenir. Bu, açık veya koyu kahverengi renkte görünmesine neden olabilir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Akıntının içinde kan olması ne anlama gelir?

Eğer akıntı kanlı, et suyu renginde ise akla kadın organları kanserleri gelmelidir. Vajinal akıntıda ilk akla gelen etken enfeksiyon oluşturan mikroplardır. Daha az oranda rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanallarının kanserleri akla gelmelidir.

Kahverengi vajinal akıntı nedir?

Kahverengi veya kanlı akıntı, özellikle adet dönemi sırasında veya hemen sonrasında meydana geldiğinde genellikle normaldir. Adet döneminin sonunda geç bir boşalma olduğunda kırmızı yerine kahverengi görülebilir. Ayrıca dönemler arasında az miktarda kanlı akıntı yaşanabilir ve buna lekelenme denir.

Beyaz koyu kıvamlı akıntı hamilelik belirtisi midir?

Sık sık belirgin akıntıların gelmesi en erken hamilelik belirtileri arasında bulunur. Bu akıntılar beyaz ve süte benzer kıvamlı bir sıvı olarak görülebilir. Bunun dışında regl kanamasına benzemeyen ve az az gelen kanamalar da erken dönem hamileliğin belirgin bir belirtisidir.

Peynir gibi akıntı hamilelik belirtisimi nedir?

Beyaz ya da beyazımsı ve lor peyniri gibi pütürlü bir vajina akıntısı mantar enfeksiyonu belirtisi olabilir. Mantar enfeksiyonu yaygın görülen bir hastalıktır ve gebelik süreci de bunun için elverişli bir dönemdir. Kaşıntı, yanma, ağrılı idrara çıkma ya da ilişki sırasında ağrı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

Cinsel ilişkiden sonra beyaz akıntı hamilelik belirtisi mi?

Beyaz akıntı genel olarak gebelik belirtileri arasındadır. Akıntı yaşadığınızda diğer belirtiler de varsa başarılı bir gebelik başladığına yönelik fikir edinebilirsiniz. Bunun için doktorunuza görünebilir ya da evde yapılan gebelik testlerini deneyebilirsiniz.

Yumurtlamada beyaz akıntı olur mu?

Rengi sarı ya da sar-beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir. Yumurtlama günleri, gebe kalma günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü de berraklaşır. İki parmak arasında yapışkan şekilde uzayabilir.

Hamilelik hiç belirti vermeyebilir mi?

Hamileliklerin önemli bir kısmında hiçbir belirti olmayabilir. Yani bel ağrısı, uykuya eğilim, sersemlik ve onun dışında bazı gıdalara karşı hassasiyet, bulantı, bazı gıdalardan tiksinme, bunların hiç birisi olmayabilir.

Gebelikte akıntı olmaması normal mi?

Vajinal akıntı hamilelik döneminde çoğunlukla normaldir. Ancak bazı enfeksiyonlar ve bakteriler de akıntıya neden olabilmektedir. Akıntının hamilelik döneminde rastlanan normal bir akıntı olduğundan emin olmalısınız. Gebeliğin ilerleyen haftalarında su gibi bir akıntı geliyorsa mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.

Sari akinti neyin belirtisidir?

YEŞİL YA DA SARI VAJİNAL AKINTI Yeşil ya da sarı vajinal akıntı olağan değildir ve cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olduğunu gösterebilir. Kızarıklık ve tahriş gibi belirtiler de görülebilir. Kimi zaman cinsel yolla bulaşan hastalıklar herhangi bir belirtiye yol açmayabilir.

Koyu sari akinti nedir?

Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni sıklıkla cinsel yolla bulaşan trikomoniyaz olarak tanımlanan enfeksiyon olabilmektedir.

Sarı akıntı adet belirtisi mi?

Rahimdeki bebek geliştikçe vajinal akıntı sürebilmektedir. Akıntının rengi sarı ise bu enfeksiyon riskini düşündürmektedir. Pembe akıntı ise yerleşme kanaması olarak değerlendirilmektedir ve bu normaldir. Döllenen yumurtanın rahim içinde bir yer bulma çabası sonucu böylesi hafif bir kanama yaşanabilmektedir.