Ağaçlara gübre ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. Ağaçlara gübre ne zaman atılır?
  2. Üre gübresi nasıl kullanılır?
  3. Üre gübresi sebzelere iyi gelir mi?
  4. Üre gübresi hayvana verilir mi?
  5. Üre gübresi karın üstüne atılır mı?
  6. Üre gübresi damlama ile verilir mi?
  7. Arpaya üre gübresi ne zaman atılır?

Ağaçlara gübre ne zaman atılır?

GÜBRE UYGULAMA ZAMANI Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.

Üre gübresi nasıl kullanılır?

Üre gübresi ekimle beraber veya ekim öncesi taban gübre (toprakaltı) olarak uygulanabildiği gibi, üst gübre olarak da kullanılabilir. Her iki halde de toprak çok kumsul ve milli bünyeye sahipse, aşırı yağışlarla veya hatalı sulamayla üre gübresinin büyük bir kısmı toprağın derinliklerine doğru yıkanır.

Üre gübresi sebzelere iyi gelir mi?

Azotlu gübreler arasında yer alan üre gübresi, pH bakımından nötr özellik taşıyor. Hemen hemen tüm; tahıllarda, meyvelerde, sebzelerde, ekinlerde kullanılabiliyor. Ekimle beraber, ekim öncesinde, toprak altı veya toprak üstü uygulamayla verilebiliyor.

Üre gübresi hayvana verilir mi?

Özellikle proteini düşük yem yediriyorsanız, yeterince proteini yüksek fabrika yemleri yedirmiyorsanız veya düşük miktarda yediriyorsanız genç besi hayvanlarının yemlerinde ve süt ineklerinin yeminde üre kullanabilirsiniz. Özellikle kalitesiz kaba yem kullananlar üre beslemesi yapabilirler.

Üre gübresi karın üstüne atılır mı?

Karın üstüne üre atılmamalı. Kar ince bir tabakaysa tabiki ayrı. Ürenin salgıladığı hava karın erimesine sebep olur. Kardan önce gübre atılan yerlere dikkat edin.

Üre gübresi damlama ile verilir mi?

Suda tamamen erimeyen gübreler (üre ve amonyum sülfat gibi), damla sulama sistemi için sakıncalıdır. Bu gübrelerin kullanılması gerekiyorsa, gübrenin önceden bir başka kap içerisinde eritilip katısı süzüldükten sonra gübre tankına konulması gerekir.

Arpaya üre gübresi ne zaman atılır?

Hava şartlarına göre üst gübre ikiye bölünerek de verilebilir. Gübreleme zamanı; taban gübre ekim mibzerle yapılıyorsa ekimle birlikte, serpme olarak yapılıyorsa ekimden en fazla bir hafta önce toprağa verilmelidir. Üst gübre ise kardeşlenme döneminde mümkün olan en erken zamanda uygulanmalıdır.