Burun estetiğinin riski var mı?

İçindekiler:

  1. Burun estetiğinin riski var mı?
  2. Burun estetiği kolay mı?
  3. Burun estetiği göze zarar verir mi?
  4. Burun ameliyatından sonra neden yan yatılmaz?
  5. Burun ameliyati sonrasi nasil Uyumali?

Burun estetiğinin riski var mı?

Tüm diğer estetik cerrahi uygulamaları gibi, burun estetiği ameliyatıda kendi içerisinde küçükte olsa bir risk taşır. Ameliyat sonrası kanama, enfeksiyon, verilen ilaca karşı reaksiyon gibi her cerrahi operasyon için varolanmajor riskler bu ameliyat içinde vardır.

Burun estetiği kolay mı?

Teknik anlamda da burun estetiği zor bir estetik cerrahidir. Kişinin; cilt, kemik ve kıkırdak yapı farklılıkları cerrahın işini zorlaştırabilmektedir. Cilt, kemik ve kıkırdak yapısı ince, narin olan hastalarda çok daha dikkatli davranılması gerekir.

Burun estetiği göze zarar verir mi?

Burun ameliyatı göz ve göz çevresi yapılarına hiçbir şekilde zarar vermez. İlk 1 hafta göz çevresinde morluklar oluşabilir ama bunların göze herhangi bir zararı yoktur.

Burun ameliyatından sonra neden yan yatılmaz?

Burun estetiği sonrasında yapılması gereken faaliyetler Hastalar 2 gün süreyle, başını yüksekte tutmak amacıyla en az 2 yastıkla yatmalıdır. Yan tarafa dönük şekilde yatılırsa burun ve göz kapağının altında kalan bölgede şişme oluşacaktır. Bu nedenle 1 hafta baş yukarıda olacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur.

Burun ameliyati sonrasi nasil Uyumali?

Bir burun ameliyatından sonra başınızın yüksek bir uyku pozisyonunda olması önemlidir. Bu nedenle, 2 veya daha fazla yastıkla yatmanız önerilir. Uyuduktan sonra almanız gereken bir diğer önemli yatış pozisyonu sırt üstü yatmaktır.