İlmihal neden gerekli?

İçindekiler:

  1. İlmihal neden gerekli?
  2. İlmihal anlamı ne demektir?
  3. Mızraklı ilmihal ne zaman yazıldı?
  4. Ilmihali kim yazdı?
  5. Mızraklı ilmihal Hangi yayınevi?
  6. Mızraklı ilmihal ismi nereden gelir?

İlmihal neden gerekli?

Normal yaşamda bazı ilimlerin alınması ve kullanılması zorluğunu gidererek ihtiyaç anında bakılarak kesin ve doğru bilgiye ulaşmaya imkan vermektedir. İlmihal her Müslümanın evinde bulunabilen ve herhangi bir bilgi yetersizliğinde faydalanabilmek için kullanılabilen bir ilim aracı olduğundan önemli bir yeri olmaktadır.

İlmihal anlamı ne demektir?

Sözlükte ilm-i hâl "davranış bilgisi" anlamına gelir. Terim olarak "inanç, ibadet, muâmelât (günlük yaşayış), ahlâk konuları, yer yer büyük peygamberler, ayrıca Resûl-i Ekrem'in hayatına dair özlü bilgileri içeren el kitabı" diye tanımlanabilir.

Mızraklı ilmihal ne zaman yazıldı?

Osmanlı döneminde "ilmihal” geleneğinin ilk örneği olan Mızraklı, anonim bir eserdir. Yazarı belli olmayan kitabın, kimi yerlerindeki atıflardan, eserin 16. yüzyıldan sonra yazıldığı anlaşılmaktadır.

Ilmihali kim yazdı?

Osmanlı döneminde "ilmihal” geleneğinin ilk örneği olan Mızraklı, anonim bir eserdir. Yazarı belli olmayan kitabın, kimi yerlerindeki atıflardan, eserin 16. yüzyıldan sonra yazıldığı anlaşılmaktadır....Mızraklı İlmihal - Eyyüp Beyhan.
Basım DiliTürkçe
YazarEyyüp Beyhan
4 satır daha

Mızraklı ilmihal Hangi yayınevi?

Mızraklı İlmihal - Eyyüp Beyhan
Sadeleştiren:Eyyüp BeyhanYayınevi:
Tashih:Mehmet GünyüzlüKategori:
Kapak:Mustafa AkbulutSayfa:
İç Düzen:Nilgün SönmezKapak:
Boyut:
2 satır daha

Mızraklı ilmihal ismi nereden gelir?

'Mızraklı' isminin, kitabın kapağında ve bazı sayfalarında bulunan mızrak ve sancak şeklinden veya eserin bulunabilen tek yazma nüshasında geçen 'Mızraklı Efendi' ibaresinden esinlenmiş olduğu aktarılmaktadır. Eserde bir müslümanın bilmesi gereken ibadet ve itikat bilgilerinin yanı sıra ahlak bilgileri de mevcuttur.