Azerbaycan tıp diploması Türkiye'de geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Azerbaycan tıp diploması Türkiye'de geçerli mi?
  2. Azerbaycan tıp kaç net?
  3. Azerbaycan Tıp Üniversitesi kaç para?
  4. Azerbaycanda eğitim nasıl?
  5. Gence Devlet Üniversitesi denklik var mı?

Azerbaycan tıp diploması Türkiye'de geçerli mi?

Azerbaycan Türkiye arasında diploma denkliği Azerbaycan ile Türkiye arasında yüksek öğretim anlaşmalarına göre Azerbaycan devlet üniversitelerinin diplomaları Türkiye'de YÖK tarafından tanınmakta, bu nedenle Azerbaycan diplomalarının denkliği konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

Azerbaycan tıp kaç net?

Azerbaycan'da daha az puanla tıp okumak mümkündür. 430 puan ve üzeri alan kişiler seçecekleri okula göre tıp eğitimi alabilirler.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi kaç para?

Bk. 184 Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitim ücretli olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğretim ücreti yıllık 4000 ABD Dolarıdır. Öğretim dili, Azerice, Rusça, İngilizcedir. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir.

Azerbaycanda eğitim nasıl?

Azerbaycan Cumhuriyeti'nde eğitim sistemi demokratik, lâik özelliğe sahiptir ve onun esasını millî ve uluslar arası değerler oluşturuyor. Tüm vatandaşlara 11 yıllık zorunlu genel orta eğitim görmek hakkı sağlanmıştır. Eğitim hakkı, Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarının esas hakkıdır.

Gence Devlet Üniversitesi denklik var mı?

Eğitim standartları yüksek olan Gence Devlet Agrar Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunlarının denklik alma oranları yüksektir. Sınavsız ve puansız öğrenci kabul etmektedir.