Arpa hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Arpa hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Arpa ezmesi neye iyi gelir?
  3. Arpa Çorbası neye iyi gelir?
  4. Arpa hayvana nasil verilir?
  5. Arpa ezmesi koyuna verilir mi?

Arpa hangi hastalıklara iyi gelir?

Arpa çok yüksek lif içeriği (hem çözünür hem çözünmez), selenyum ve magnezyum gibi vitaminler ve mineraller, liganlar olarak adlandırılan antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Ayrıca, kalp sağlığı ve diyabetten korunma gibi etkenler beslenme bakımından onu en iyi seçeneklerden biri yapar.

Arpa ezmesi neye iyi gelir?

Ezme Yemi (Arpa Ezmesi)
  • Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde hayvana günlük olarak verilecek olan rasyonun yanına ilave edilerek kullanılır.
  • Samal hayvanlarda süt verimine, besi hayvanlarında karkas randımanına katkı sağlar.
Daha fazla öğe...

Arpa Çorbası neye iyi gelir?

Önemli bir idrar söktürücü olan arpa suyu idrar yolu enfeksiyonun da önüne geçilecektir. Sindirimi rahatlatan arpa suyu aynı zamanda bağırsakların da sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Alkali ve yüksek lifli yapısı sayesinde arpa suyu sindirim sisteminde yaşanan rahatsızlıkları da çözecektir.

Arpa hayvana nasil verilir?

Arpa ezmesi bütün hayvanlara verilebildiği gibi geviş getiren hayvanlar için daha uygundur. Arpanın ezilmeden verilmesi taktirde hayvanlarda önemli bir kısmı sindirilmeden dışkı ile atılır. Bu nedenle arpanın ezilerek verilmesi tavsiye edilmektedir.

Arpa ezmesi koyuna verilir mi?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların beslenmesinde hayvana günlük olarak verilecek olan rasyonun yanına ilave edilerek kullanılır. Samal hayvanlarda süt verimine, besi hayvanlarında karkas randımanına katkı sağlar.