Karaciğer yağlanmasında maydanoz kürü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Karaciğer yağlanmasında maydanoz kürü nasıl yapılır?
  2. Maydanoz kürü hangi aralıklarla yapılır?
  3. Maydanoz kürü yılda kaç kez yapılır?
  4. Karaciğer yağlanması olan ne yememeli?

Karaciğer yağlanmasında maydanoz kürü nasıl yapılır?

15–16 dal maydanozu sapları ile beraber elinizle parçalayıp blenderın içine atınız. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkıp yarım su bardağından biraz fazla su ilave ediniz ve yaklaşık 2 dakika blenderdan geçiriniz. Sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamını içiniz. Bu doğal bitkiye 15 gün boyunca devam ediniz.

Maydanoz kürü hangi aralıklarla yapılır?

Maydanoz kürünü günde bir bardak tüketilmelidir.15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi gerekir, 15 gün sonunda maydanoz suyu faydaları yerine zarar gösterebilir. 15 gün kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli ondan sonra tekrar devam edilmelidir.

Maydanoz kürü yılda kaç kez yapılır?

"Yılda üç kere maydanoz-limon kürü uygularım. 15-16 adet saplı maydanozu mutfak robotuna atın, üzerine iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve yarım bardak su ilave edin, iyice karıştırın. Bu kürü 15 gün boyunca, sabah kahvaltısından en az yarım saat önce aç karnına için. Her defasında da taze hazırlayın.

Karaciğer yağlanması olan ne yememeli?

Şarküteri ürünlerinden (sosis, salam, sucuk gibi) ve sakatatlardan uzak durulmalıdır. Kuruyemişlerin aşırı tüketimi ve kızartılmış ürünlerden uzak durulmalıdır. Yoğun karbonhidrat ve basit şeker tüketimi azaltılmalıdır. Düzenli olarak spor yapmak hayatın bir parçası haline gelmelidir.