Şebnem ne demek türkçe anlamı?

İçindekiler:

  1. Şebnem ne demek türkçe anlamı?
  2. Şeb ne demek Kubbealtı?
  3. Şebnem tanesi ne demek?
  4. Şebbo ne demek?
  5. Cingil Mingil ne demek?
  6. Övgü vermek ne demek?
  7. Şeb Buy ne demek?
  8. Şebboy çiçeği nasıl bir şey?

Şebnem ne demek türkçe anlamı?

Kişi Adları Sözlüğü Şebnem anlamı Köken: Far. Havada buğu durumundayken akşamın ve gecenin serinliğiyle yerde veya bitkilerde toplanan küçük su damlaları, çiy.

Şeb ne demek Kubbealtı?

(ﺳﺒﻊ) i. (Ar. sebu') Arslan, kaplan vb. yırtıcı hayvan.

Şebnem tanesi ne demek?

Şebnem isminin anlamı: Havada buğu durumundayken akşamın ve gecenin serinliğiyle yerde veya bitkilerde toplanan küçük su damlaları, çiy.

Şebbo ne demek?

i. (Fars. şeb “gece” ve būy “koku” > şeb-būy'dan) Turpgiller familyasından, özellikle geceleri kokusu etrâfı kaplayan, güzel kokulu, değişik renkli çiçekler açan, dik saplı süs bitkisi. Cheiranthus.

Cingil Mingil ne demek?

Küçük üzüm salkımı. Boncuk, gümüşveya altın para ile yapılmış, başlığa veya giysiye takılan süs, cingil. Ufak ve seyrek taneli üzüm salkımı.

Övgü vermek ne demek?

i. (< öv-gü) Bir kimseyi, bir nesneyi övmek maksadıyle yazılan yazı veya söylenen söz, methiye.

Şeb Buy ne demek?

i. (Fars. şeb “gece” ve būy “koku” > şeb-būy'dan) Turpgiller familyasından, özellikle geceleri kokusu etrâfı kaplayan, güzel kokulu, değişik renkli çiçekler açan, dik saplı süs bitkisi.

Şebboy çiçeği nasıl bir şey?

Şebboy Genellikle bahçelerde yetiştirilen, tohumla yetiştirilmesi tercih edilen iki veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları azdır ve çiçekleri çok fazladır. ... Şebboy'un yaprakları tüylü ve küçüktür ama çiçekleri salkımlar halinde ve yapraklarına göre oldukça büyüktür. Şebboy nemli toprağı sever.