Muhabbet kuşu kafeste kaç yıl yaşar?

İçindekiler:

  1. Muhabbet kuşu kafeste kaç yıl yaşar?
  2. Muhabbet kuşu uzun yaşaması için ne yapmalı?
  3. Muhabbet kuşunun yetişkin olduğunu nasıl anlarız?
  4. En iyi muhabbet kuşu nasıl olur?

Muhabbet kuşu kafeste kaç yıl yaşar?

Evde bir kafes içerisinde yaşadığında ise muhabbet kuşunun ömrü değişmektedir. Peki muhabbet kuşları evde kaç yıl yaşar? Muhabbet kuşları evde iyi bakıldığı taktirde ortalama olarak 20 sene kadar yaşayabilmektedir.

Muhabbet kuşu uzun yaşaması için ne yapmalı?

Muhabbet kuşlarının ömrünün uzun olması sizin elinizdedir. İyi bir bakım,yeterli vitamin ve fazla elde tutmama ve günlük rutin uçma sporları yapılması gerekir. Kuşların uçmayarak kanatları hamlaşmamalıdır. Kanatları hamlaşan kuşlar uçma yetilerini kaybederler.

Muhabbet kuşunun yetişkin olduğunu nasıl anlarız?

Muhabbet kuşunun yaşını bilmenin ikinci en önemli yolu gözleridir. Genç kuşun gözleri tamamen siyaha döner. Yaşla (6 ay sonra), göz çevresinde koyu gri süsen oluşmaya başlar. 8-9 ay sonra, koyu gri iris açılmaya başlar. 1 yaşından sonra, yaş arttıkça göz çevresindeki iris beyazlaşmaya başlar.

En iyi muhabbet kuşu nasıl olur?

- Muhabbet kuşu eğer erkek ise, cere rengi, genel olarak mor, pembe ve parlak mavi renklerinde olur. Burun delikleri etrafında ise, çok hafif olarak beyazlık olabilmektedir. - Muhabbet kuşu eğer dişi ise, cere rengi sarımsı veya koyu kahverengi, kirli beyaz ve açık beyaz renklerinde olmaktadır.