Istifa dilekçesi kime hitaben yazılır?

İçindekiler:

  1. Istifa dilekçesi kime hitaben yazılır?
  2. Istifa ne zaman yazılır?
  3. İşten ayrılma istifa dilekçesi nasıl yazılır?
  4. Istifa dilekçesinde tarih ne olmalı?
  5. Memur istifa dilekçesi kabul edilmezse ne olur?

Istifa dilekçesi kime hitaben yazılır?

İstifa dilekçesi veya mektubunu, eğer var ise; İnsan Kaynakları Müdürlüğüne hitaben, yok ise; Genel Müdürlük'e ya da yetkili departmana yazabilirsiniz. İstifa dilekçesinde ya da sözlü görüşmelerde kullanılan dil ve tavırlar oldukça önemlidir.

Istifa ne zaman yazılır?

İlgili maddeye göre, işinizde altı aydan kısa bir süredir çalışıyorsanız, işten ayrılma dilekçenizi işten ayrılma tarihinizden iki hafta evvel; işinizde altı ay ile bir buçuk yıl arası bir süredir çalışıyorsanız işten ayrılma dilekçenizi işten ayrılma tarihinizden dört hafta evvel; işinizde bir buçuk yıl ile üç yıldır ...

İşten ayrılma istifa dilekçesi nasıl yazılır?

Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Istifa dilekçesinde tarih ne olmalı?

İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.

Memur istifa dilekçesi kabul edilmezse ne olur?

Devlet Memurları Kanunu, memurlara istifa hakkını tanımaktadır. İdarenin çekilme talebinde bulunan memurun talebini reddetme gibi bir yetkisi yoktur. DMK'nın 94'üncü maddesine göre, çekilme talebi hemen kabul edilmeyen memur, en fazla bir ay bekler ve üstüne haber vererek görevini bırakabilir.