Polsan kime bağlı?

İçindekiler:

  1. Polsan kime bağlı?
  2. Polsan kime ait?
  3. Görev aylığı ne demek?
  4. Kıdem aylığına esas hizmet süresi ne demek?

Polsan kime bağlı?

1951 yılında ise 3201 Sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu'nun 90'ıncı maddesine dayanılarak çıkarılan Polis Bakım ve Yardım Sandığı Tüzüğü ile 1913 tarihli Nizamname yürürlükten kaldırılmış, Polis ile Polis İdare Memurları Tasarruf Sandığı aktif ve pasifleriyle Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na devredilmiştir.

Polsan kime ait?

POLSAN TURİZM A.Ş. Polis Bakım ve Yardım Sandığı Turizm, otomotiv, teknoloji ve inşaat sektörlerinde hizmet veren POLTEK Teknoloji ile POLSAN Turizm İnşaat şirketlerinin 2014 yılında tek çatı altında toplanmasıyla kurulmuştur.

Görev aylığı ne demek?

657 sayılı Kanun'a göre devlet memurunun öğrenim durumu ve hizmet sınıfı gibi hususların değerlendirilmesiyle tespit edilen memuriyete giriş derece ve kademesine yine bu kanunda yer alan ilavelerin yapılması suretiyle bulunacak derece ve kademe üzerinden hesaplanan aylık olarak tanımlanmaktadır.

Kıdem aylığına esas hizmet süresi ne demek?

Kıdem yılı, devlet memurlarının net maaş ve emeklilik haklarını artıran bir unsurdur. Memuriyette geçirilen süre ise memurun kıdem süresini oluşturur. Kıdem süresinin tam yolu (25 yıl), kıdem aylık göstergesi (20) ve aylık katsayı çarpıldığında memurun brüt kıdem aylığı tutarına ulaşılır.