Allianz ikame araç nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Allianz ikame araç nasıl alınır?
  2. Kasko ikame araç süresi kaç gün?
  3. Ikame araç nasıl alınır?
  4. Kullanım gelir kaybı nedir?
  5. Ikame araç ücretini kim öder?
  6. Araç servisten kaç günde çıkar?
  7. Değer kaybı Tramere yansır mı?
  8. Araç mahrumiyet bedeli nedir?
  9. Hasar araç kaç günde çıkar?
  10. Kasko araç vermek zorunda mı?

Allianz ikame araç nasıl alınır?

Bizi Arayın: Çekici ve/veya ikame araç talebi için 08 numaralı telefon üzerinden Allianz'ı arayın ve ihbar bildiriminde bulunun.

Kasko ikame araç süresi kaç gün?

Talebin ilgili kişilere ulaşmasının ardından, sigorta şirketinin koşullarına bağlı olarak 24 ya da 48 saat içerisinde kasko sahibine araç teslimi yapılmalıdır. Ayrıca sigorta şirketlerinin politikasına göre değişmekle birlikte, ikame araç süresi en fazla 7 ila 15 gün arasında değişiklik gösterir.

Ikame araç nasıl alınır?

İkame Araç Alma Şartları Nelerdir?
  1. Sigorta şirketi ile yapılan sözleşmede ikame araç kullanma teminatının bulunmalıdır.
  2. Aracın kullanılamayacak derece hasar almış olması gerekir.
  3. Araç tamir süresinin 48 saati geçmedilir.
  4. Sigorta şirketinin verdiği teminatlar içerisinde bir hasar gerçekleşmelidir.
BE

Kullanım gelir kaybı nedir?

Kullanım Gelir Kaybı Teminatı: Hasar sonrasında aracın kullanılamama durumunda, şehir içinde taksi ya da kiralık araç gibi ulaşım hizmetlerinin belirli bütçeler dahilinde karşılanmasını sağlar. Yangın Dışında Oluşan Zarar Teminatı: Sigara ve benzeri maddelerin araç içinde koltuk, döşemede oluşturduğu zararı karşılar.

Ikame araç ücretini kim öder?

Sigortalının farklı sebeplerle ikame aracı geç iadesi durumunda aracın kira bedeli sigortalı tarafından ödenir. İkame araç kullanımı sırasında alınan trafik cezaları, yol ücretleri, köprü ve otoban kullanımları kullanıcı tarafından ödenir.

Araç servisten kaç günde çıkar?

Genellikle sigorta şirketleri, hasarlı araçta değişimi öngörülen parçaları tedarikçilerinden temin etmekte ve servisimize göndermektedir. Bu işlem yaklaşık 2-3 gün sürmektedir.

Değer kaybı Tramere yansır mı?

Bir hasara karışan sürücü ise bu durumu TRAMER kaydı olarak belirtmesi gerekir. İkinci el satışlarda satın alınmak istenen aracın TRAMER kaydı kontrol edilerek daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı anlaşılır. ... Kasko kapsamına girmeyen araç değer kaybı, ne yazık ki maddi bir kayıp olarak sürücüye yansır.

Araç mahrumiyet bedeli nedir?

Araç mahrumiyet tazminatı, hasar gören aracın günlük ikame araç bedeli ile ( araç kiralama bedeli) onarımda kaldığı gün sayısı çarpılarak hesaplanır. Örnek olarak, onarım süresi 20 gün ve ikame araç bedeli 100 TL olan bir araç için araç mahrumiyet tazminatı 20X100 =2000 TL olarak hesaplanır.

Hasar araç kaç günde çıkar?

Hasar dosyasının kusur oranı komisyon tarafından üç iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Kaza tespit tutanağının doldurulmasından sonra hasar anında istenen diğer belgelerle beraber 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine ulaşarak hasar dosyasının açtırılması gerekmektedir.

Kasko araç vermek zorunda mı?

Kasko sahiplerine hasar sonrası verilen desteklerden biri olan ikamet araç hizmetiyle, sürücüler trafikte doğabilecek olumsuzluklar karşısında ek bir güvenceye sahip olur. Ancak bu güvence, yalnızca ikame araç hizmetinin poliçe kapsamına dahil edildiği araç sigortalarında geçerlidir.