Delail ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Delail ne demek Osmanlıca?
  2. Delail ne demek din?
  3. Ilahiyat ne demektir anlamı?
  4. Delail ve hasais ne demek?
  5. Beşairün Nübüvve ne demek?
  6. Muhammedun nebi ne demek?

Delail ne demek Osmanlıca?

delail / delâil / دلائل (Tekili: Delil) Deliller. Bürhanlar. İsbât vasıtaları.

Delail ne demek din?

"Bilinmeyen şeyin öğrenilmesini sağlayan bilgi, kılavuz" anlamındaki delîlin çoğulu olan delâil ile "peygamberlik" anlamındaki nübüvvet kelimesinden oluşan delâilü'n-nübüvve, terim olarak bir peygamberin bizzat gösterdiği veya peygamberliğine alâmet olmak üzere kendisi dışında meydana gelen tabiat üstü olayları konu ...

Ilahiyat ne demektir anlamı?

Ilahiyat Hakkında Detaylı Bilgi Allah'ın varlığı ve nitelikleriyle ilgili konuları ele alan bir bilim kolu, tanrı bilimi, teoloji (TDK Sözlüğü). İslam dini ilimlerinin bütününe verilen ad.

Delail ve hasais ne demek?

Peygamber algısının Kur'an, sünnet ve akıl temelinde tahlil ve değerlendirilmesi şeklinde ifade edilebilir. Hasâis ve delâil edebiyatı salt Hz. Peygamber'e nispet edilen özellikleri ve mûcizeleri ihtiva eden; bunun yanında onun nübüvvetini ispat etmeyi amaçlayan eserlerden oluşmaktadır.

Beşairün Nübüvve ne demek?

Muhammed'in peygamberliğidir. Buna göre beşâirü'n-nübüvve, "Hz. Muhammed'in peygamberliğini haber veren, onun hak peygamber olduğunu doğrulayıp belgeleyen çeşitli olaylar, mûcizeler ve haberler" anlamına gelir. Bunlar için a'lâmü'n-nübüvve, delâilü'n-nübüvve gibi başka tabirler de kullanılmaktadır (bk.

Muhammedun nebi ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan nebi kelimesi, ''neb'' kökünden türetilmiştir. ... Nebi kelimesinin sözlük anlamı ise haber getirendir. Sadece peygamberler için kullanılan bu sözcük, peygamber, elçi, resul ve yalvaç kelimeleriyle eş anlamlıdır.