Alyan takımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Alyan takımı ne demek?
  2. Alyan ingilizce nedir?
  3. Alyan başlı ne demek?
  4. Alyan takımı ne işe yarar?
  5. Alyan ne için kullanılır?
  6. M6 cıvata kaç alyan?
  7. Allen başlı cıvata nedir?
  8. Alyan anahtar nerede kullanılır?
  9. M8 kaç alyan?
  10. 1 metrik kaç mm?
  11. Cıvata ne işe yarar?
  12. Yıldız alyan ne işe yarar?

Alyan takımı ne demek?

Çeşitli tamirat işlerinde en çok kullanılan el aletlerinden biri de alyan modelleridir. Alyan, okunuşu allen anahtarlar kelimesinden gelmekte olan hobi alanlarından tutun da evlerde, iş yerlerinde, büro veya tesisat işlerinin olduğu her yerde çok rahat bir şekilde tercih edeceğiniz setler olarak bilinir.

Alyan ingilizce nedir?

"alyan anahtarı" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç hex key i. allen key i. allen wrench i.

Alyan başlı ne demek?

Cıvataların baş kısmının temas edeceği gövdenin anahtar kullanılmayacak düzeyde dar olduğu durumlar oluşmaktadır. ... Bu gibi durumlar için tercih edilen silindirik başlı gömme anahtarlı cıvatalara imbus cıvata denir. Ayrıca ismi alyan, alyen veya allen başlı cıvata olarak da kullanılmaktadır.

Alyan takımı ne işe yarar?

Matkap kullanan tesisatçıların altıgen anahtarlık olarak kullandıkları alyan, bir vida türünü döndürmek için kullanılan küçük bir alettir. ... Aletlerin yüzeyinde paslanma fark ederseniz, bu, normal çelikten yapılmış vida ve civataları tornalamak için kullanılır.

Alyan ne için kullanılır?

Matkap kullanan tesisatçıların altıgen anahtarlık olarak kullandıkları alyan, bir vida türünü döndürmek için kullanılan küçük bir alettir. ... Aletlerin yüzeyinde paslanma fark ederseniz, bu, normal çelikten yapılmış vida ve civataları tornalamak için kullanılır.

M6 cıvata kaç alyan?

Ayaz M6 İmbus Civata Seti 371 Parça Dın 912 Alyan Dolu Dolu Set.

Allen başlı cıvata nedir?

Paslanmaz imbus, civata başının oturacağı yerin somun anahtarı giremeyecek kadar dar olduğu hallerde veya cıvata başının dışarıda kalması istenmeyen hallerde kullanılan silindirik başlı gömme anahtarlı civatalardır. Allen başlı, alyen başlı ya da alyan başlı civatalar olarak da bilinmektedir.

Alyan anahtar nerede kullanılır?

Alyan seti kullanım alanı tamirci, dekorasyon, mobilya montaj ve imalat atölyeleridir. Oto tamircileri ve marangozlarda alyan seti muhakkak bulundurur. Bazı cıvataların ve vidaların sökülmesi kısa bir işlemdir.

M8 kaç alyan?

Civata Torklama Tablosu
Metrik ÖlçüSomun ÖlçüsüAlyan Ölçü
M813+14
M1015+178
M1219+2110
M1422+2312
30 satır daha

1 metrik kaç mm?

Metre - Milimetre tablosu
MetreMilimetre
0 m0.00 mm
1 m1000.00 mm
2 m2000.00 mm
3 m3000.00 mm
16 satır daha

Cıvata ne işe yarar?

Cıvata, birbirine bağlanmak istenen parçaların üzerine delik açılarak ucuna somun takılarak sıkıştırılan bir bağlantı elemanı. Yapı mühendisliğinde bulon olarak da anılır. Genellikle somun ile birlikte kullanılır.

Yıldız alyan ne işe yarar?

Torx Tornavida Ne İşe Yarar? Torna vida çeşitleri arasında yer alan Torx model, yıldız alyan olarak da adlandırılmaktadır. ... Mini alyan anahtarı, altıgen şeklindeki vidaların rahat bir şekilde sökülmesi ve takılması için tercih edilmektedir. Genellikle bisiklet ve motosikletlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.