Cenabetin duası kabul olur mu?

İçindekiler:

  1. Cenabetin duası kabul olur mu?
  2. Cenabetlikten çıkmak için ne yapılmalı?
  3. Cünüp halde iken işlenen sevaplar kabul olur mu?
  4. Erkeklerde gusül boy abdesti nasıl alınır?
  5. Cünüp durmak ne kadar günah?

Cenabetin duası kabul olur mu?

CEVAP: Cünüp iken her türlü dua okunur. Ezberden de Kur'an' dan da okunur. Hiçbir sakıncası yoktur. İnsan cünüp olunca melun olmaz, sadece banyo yapmak farz olur.

Cenabetlikten çıkmak için ne yapılmalı?

Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Bundan sonra tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır. Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker ve vücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur.

Cünüp halde iken işlenen sevaplar kabul olur mu?

Cünüp Halde İken İşlenen Sevaplar Kabul Olur mu? ... Bunun dışındaki yapılan hayırlar geçerlidir ve yapana sevap kazandırır. Mesela; Bir kişi cünüpken bir muhtaca sadaka verse, sadaka sevabı kazanır dua etse duasına icabet edilir. Ama bu haldeyken kur'an okumaya kalksa veya namaz kılsa günah işlemiş olur.

Erkeklerde gusül boy abdesti nasıl alınır?

Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.

Cünüp durmak ne kadar günah?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir (Buhârî, Gusül, 23). Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.