Elma rakısı olur mu?

İçindekiler:

  1. Elma rakısı olur mu?
  2. Elmadan şarap yapılır mı?
  3. Hangi elmadan şarap yapılır?
  4. Yeni rakının içinde neler var?
  5. Rakı içinde ne var?
  6. Mutlak etil alkol nasıl elde edilir?

Elma rakısı olur mu?

Elma rakısı (cider) geleneksel olarak sonbahar da elmaların olgunlaştığı zaman yapılır, kış ayları boyunca olgunlaştırılır ve İlkbaharda da içilir. İyi bir elma rakısı için tatlı ve ekşi elmaların karışımı kullanılır ve suyu çıkartılır. Ayrıca  kadar armut suyu koyulur ki elma rakısı tatlı olsun.

Elmadan şarap yapılır mı?

Elma şarabı üretiminde kullanılacak elmaların en iyi koşullarda hasat edilmiş, sağlıklı elmalar olması gerekir. Bu amaçla “cider” üretiminde olgun elmalar kullanılır. Hasat edilen elmalar zararlılardan, güneşten ve nemden korunmalıdır. Hasat sırasında elmaların yıpranmasına kesinlikle olanak tanınmamalıdır.

Hangi elmadan şarap yapılır?

Kaliteli bir elma şarabı üretimi için; tatlı, tatlı-acı, ekşi elmalar kullanılabilir.

Yeni rakının içinde neler var?

Yeni Rakı kuru ve yaş üzümün üretiminde birlikte kullanıldığı bir rakıdır. Yeni Rakı, yalnızca üzüm distilatı ya da tarımsal kökenli etil alkol ile karıştırılmış sumanın, 5.000 litre ya da daha küçük hacimli geleneksel imbiklerde, yüksek eteri yağ içeren anason tohumu ile ikinci kez damıtılması ile üretilmektedir.

Rakı içinde ne var?

Rakı, yapımında suma ve anason tohumu kullanılan alkollü bir içkidir. Damıtma yoluyla elde edilen sumanın sade veya tarımsal kökenli etil alkolle karıştırılmış olarak 5000 litre veya daha küçük hacimli geleneksel bakır imbiklerde anason tohumuyla ikinci kez damıtılmasıyla elde edilir. Yalnızca Türkiye'de üretilir.

Mutlak etil alkol nasıl elde edilir?

Nişastalardan fermantasyon ile elde edilen alkol damıtma işleminden sonra kullanım için ambalajlanır. Endüstriyel olarak üretilen Etil petrokimyasal olarak Etilenin hidrasyonu yoluyla üretilmektedir. Alkol saflık derecesine göre, yüksek saflıkta ise, çok güçlü bir tada sahiptir. Ve yanmış bir tat bırakmaktadır.