Erzurum şehir merkezi nüfusu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Erzurum şehir merkezi nüfusu ne kadar?
  2. Erzurum nüfusu kaç bindir?
  3. Erzurum'un en kalabalık ilçesi hangisi?
  4. Erzurum kaçıncı büyük şehir?
  5. ERZURUM ilçeleri nelerdir?
  6. ERZURUM Dadaş mı Kürt mü?
  7. Türkiyede kaç tane Erzurumlu var?

Erzurum şehir merkezi nüfusu ne kadar?

Merkez nüfusu 2020 yılına göre 348.156. Bu nüfus, 173.898 erkek ve 174.258 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: I,95 erkek, P,05 kadındır.

Erzurum nüfusu kaç bindir?

TÜİK 2020 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Erzurum'un 2020 yılı nüfusu 7 kişi olarak kaydedildi. İl nüfusu 2019 yılına göre binde 5,0 oranındaki düşüşle 762 bin 62'binden 7'a geriledi.

Erzurum'un en kalabalık ilçesi hangisi?

Yakutiye Erzurum'un nüfusu en kalabalık ilçesi olma konumunu sürdürürken, Pazaryolu nüfusu en düşük ilçe olarak kaldı. Erzurum'da 4 ilçenin nüfusu artış gösterirken, 16 ilçe nüfusunda düşüş kaydedildi. En fazla artış oranı binde 61.5 ile Tortum, en fazla düşüş oranı ise binde 124.3 ile Pazaryolu ilçesinde kaydedildi.

Erzurum kaçıncı büyük şehir?

Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük dördüncü ili olan Erzurum'da, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup şehir son yıllarda kış turizmiyle de öne çıkmaktadır.

ERZURUM ilçeleri nelerdir?

Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horosan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Norman, Oltu, Olur, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, şenkaya, Tekman, Turtum, Uzundere ve Yakutiye olmak üzere toplamda 20 ilçesi bulunan Erzurum'un toplam nüfusu 767.848'dır.

ERZURUM Dadaş mı Kürt mü?

Erzurum ilimiz Doğu Anadolu bölgesinde yer almasına karşılık Türk nüfusunun yoğun olduğu bir ildir. Erzurumlulara dışarda dadaş denilse de Erzurum'un Türkleri sadece dadaş der kendine. Kürtler ve Aleviler kendilerini dadaş olarak tanımlamaz. ... Ancak Türk köylerinin nüfusu kalabalıktır.

Türkiyede kaç tane Erzurumlu var?

Türkiye'de En Çok Nereli Var Sıralamasında Erzurumlular! Erzurum il kütüğüne kayıtlı toplam 1 milyon 8 kişi ile Erzurumlular Türkiye geneli sıralamada 10. sırada yer alıyor.