Sulh ceza mahkemesi neye bakar?

İçindekiler:

  1. Sulh ceza mahkemesi neye bakar?
  2. Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara?
  3. Sulh ceza mahkemesi ne anlama gelir?
  4. Sulh ceza mahkemesi ne kadar sürer?
  5. Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar 2018?
  6. Sulh ceza mahkemesi ne zaman kapandı?
  7. Asliye mahkemesi ne anlama gelir?
  8. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava nasıl açılır?
  9. Asliye Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar?
  10. Sulh ceza Mahkemesi ne oldu?
  11. Başka şehirde dava nasıl açılır?

Sulh ceza mahkemesi neye bakar?

Sulh ceza hakimliği, diğer bir deyişle sulh ceza mahkemesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yapılan bazı soruşturma işlemleri ile bu işlemlere yapılan itirazlar ve idari nitelikte bazı işlemlere (Örn, idari para cezasına itiraz) itirazları inceleyen bir hakimlik/mahkeme olarak görev yapmaktadır.

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara?

Sulh Hukuk Mahkemesi Hangi Davalara Bakmakla Görevlidir?
  • Kat mülkiyetinden kaynaklanan davalar,
  • İzale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası,
  • Kiralananın tahliyesi davası,
  • Kira ilişkisinden kaynaklanan tespit davası,
  • Kira bedelinin uyarlanması davası,
  • Kira sözleşmesinin iptali,
  • Miras ortaklığına temsilci atanması,
Daha fazla öğe...

Sulh ceza mahkemesi ne anlama gelir?

Sulh hukuk mahkemesi; belirli özel hukuk davalarına bakmak üzere kurulmuş olan, asıl görevli mahkeme olan asliye hukuk mahkemesi ile birlikte iki genel mahkemeden biridir (5235 sayılı Kanun m.4). Sulh hukuk mahkemeleri, tek hakimli olup her yargı çevresinde (adliyede) kurulması gereken mahkemelerdendir.

Sulh ceza mahkemesi ne kadar sürer?

Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 497 günde, Asliye Ticaret Mahkemesinde 547 günde, İş Mahkemesinde 555 günde Aile Mahkemesinde 187 günde, Sulh Hukuk Mahkemesinde 112 günde karara bağlanmıştır.

Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar 2018?

Sulh Ceza Hakiminin Görevleri Bu görevler 5271 sayılı kanunda tahdidi olarak sayılmıştır. Bu sayılan görevlerden bazıları ise gözlem altına alma kararı, yakalama kararına itiraz, gözaltına alma kararına itiraz, adli arama kararı, ek koyma kararı veya adli kontrol kararı gibi soruşturma aşaması ile ilgili durumlardır.

Sulh ceza mahkemesi ne zaman kapandı?

6545 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 28 Haziran 2014 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 5320 sayılı Kanuna eklenen geçici 6. maddenin birinci fıkrasında "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Sulh Ceza Mahkemeleri kaldırılmıştır." hükmüyle; üçüncü ...

Asliye mahkemesi ne anlama gelir?

Asliye ceza mahkemesi, ceza yargılaması sisteminin temel mahkemelerinden biridir. Diğer ceza mahkemelerinin görevli olmadığı tüm dava ve işlere asliye ceza mahkemesi bakmakla görevlidir. ... Ancak, ceza yargılamalarının yapıldığı esas görevli mahkemeler asliye ceza ve ağır ceza mahkemeleridir.

Sulh Hukuk Mahkemesinde dava nasıl açılır?

Dava yetkili ve görevli mahkemeye verilecek dilekçe ile açılması sağlanır. Mahkemenin yargılamayı yapabilmesi için gerekli harç ve gider avansının peşin olarak mahkeme veznesine ödenmesi gereklidir. Bu işlemler yapıldıktan sonra dilekçeniz mahkeme tarafından kaydedilecek ve dava açılmış olacaktır.

Asliye Sulh ceza mahkemesi hangi davalara bakar?

Asliye Ceza Mahkemesi on yıl veya daha az hapis cezasını gerektiren suçların yargılamasını yapmakla yükümlü bir mahkemedir. Asliye Ceza Mahkemesi diğer kanunlarla başka mahkemelerin görevli kılınmadığı tüm ceza davalarına ve işlere bakmaktadır.

Sulh ceza Mahkemesi ne oldu?

6545 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 28 Haziran 2014 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 5320 sayılı Kanuna eklenen geçici 6. maddenin birinci fıkrasında "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Sulh Ceza Mahkemeleri kaldırılmıştır." hükmüyle; üçüncü ...

Başka şehirde dava nasıl açılır?

Eğer davanın görüldüğü yer sizin bulunduğunuz yerden farklı ise muhabere yoluyla başka ildeki mahkemeye dilekçe göndermek gerekir. Muhabere kanalıyla bulunduğunuz yerden başka şehirdeki mahkemeye dilekçe gönderip dava açabilirsiniz.