Kolonoskopi de ne giyilir?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi de ne giyilir?
  2. Kalin bagirsak kontrolu nasil yapilir?
  3. Bağırsak içine nasıl bakılır?
  4. Kolonoskopi endoskopi aynı anda yapılır mi?
  5. Kolonoskopi yaptırmak zararlı mıdır?

Kolonoskopi de ne giyilir?

Kolonoskopinin gerçekleştirileceği gün, operasyon sonrası süreçte rahat edebilmek amacı ile bol ve rahat elbiseler giyilmesi önerilir. Kolonoskopiden önce hastanın rahatsızlık duymaması için sedatif ilaç ve ağrı kesici uygulanır.

Kalin bagirsak kontrolu nasil yapilir?

Kolonoskopi, parmak kalınlığında ışıklı ve kıvrılabilen bir hortum şeklinde bir cihaz ile (endoskop), makattan (anüs) girilerek, kalın bağırsağınızın tamamının monitörde incelenmesi işlemidir. Kolonoskopi çeşitli nedenlerle yapılabilir.

Bağırsak içine nasıl bakılır?

Endoskopik bir işlem olan kolonoskopi, ucunda ışık kaynağı ve optik görüntüleme cihazı bulunan, tüp şeklinde, uzun, bükülebilir bir alet yardımıyla rektum ve kalın bağırsağın incelendiği bir tanı ve tedavi yöntemidir.

Kolonoskopi endoskopi aynı anda yapılır mi?

Özellikle bazı hastalarda, sadece endoskopi değil, kolonoskopi de aynı anda yapılabilmektedir. Propofol anestezisi ile endoskopi ve kolonoskopi aynı anda uyutularak rahatlıkla yapılabilmektedir.

Kolonoskopi yaptırmak zararlı mıdır?

Kolonoskopi, sık yapılan ve alanında uzman bir doktor tarafından yapıldığında tehlike oranı oldukça düşük bir işlemdir. Ancak nadir de olsa kanama, kolonun delinmesi, karında şiddetli ağrı, solunum ve kalp problemleri gibi bazı komplikasyonlar gelişebilir.