Kopya çekmek disiplin suçu mudur?

İçindekiler:

  1. Kopya çekmek disiplin suçu mudur?
  2. E okulda kopya yazarsa ne olur?
  3. Uzaktan eğitimde kopya çekmenin cezası nedir?
  4. Sınavdan 100 almak için ne yapmalıyım?
  5. Üniversitede uzaklaştırma cezası silinir mi?
  6. Öğrenciler neden kopya çeker?
  7. Derste uyuyan öğrenci için ne yapmalı?

Kopya çekmek disiplin suçu mudur?

13.01.1985 tarihli 18634 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği m. 9/m'ye göre, sınavlarda kopya yapmak veya yaptırmak veya bunlara teşebbüs etmek eylemleri yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektiren disiplin ...

E okulda kopya yazarsa ne olur?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre e-okul sistemini revize edecek. Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak.

Uzaktan eğitimde kopya çekmenin cezası nedir?

Ayrıca, başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, kopya çeken ve çektirilmesine imkan sağlayan kişilere bir yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Sınavdan 100 almak için ne yapmalıyım?

Sık sık ders çalış. Sınavdan bir gece önce sadece birkaç saatliğine çalışmak, mükemmel notlar almana yardımcı olmayacaktır. Bu sınavlardan gerçekten yüksek not almak istiyorsan her gün veya haftada en az birkaç kez eski ve yeni konuları çalış. Bu yöntem, sınava girmeyi oldukça kolaylaştıracaktır.

Üniversitede uzaklaştırma cezası silinir mi?

Şöyle ki, üniversite birinci sınıfta yaptığı bir hatadan dolayı "Kınama" cezası ile cezalandırılan öğrencinin bir sonraki dönem genel ağırlıklı not ortalaması örneğin 3,00 üzerine olması halinde, almış olduğu bu cezanın kayıtlardan silinmesine imkan verilebilir.

Öğrenciler neden kopya çeker?

Ancak yarışma ve rekabete dayalı eğitim, öğretmen tutumları, ezbereye dayalı öğretim, kopyanın yanlış olabileceğini anlayamama, çalışma alışkanlığının kazanılmamış olması, kişilik bozuklukları gibi etkenler kopya çekmeye yol açan başlıca etkenlerdir.

Derste uyuyan öğrenci için ne yapmalı?

Sınıfta Uyuyan Öğrencilere Kızmayın!
  1. Sınıfta uyuyan öğrencilere kızmayın! ...
  2. Derste aralıksız olarak sadece sekiz dakika konuşun! ...
  3. Öğrencilerin doğal meraklarını yeniden canlandırın! ...
  4. “Guru” rolünden vazgeçip, kılavuz olun! ...
  5. Öğrenmenin sorumluluğunu asıl sahibine teslim edin! ...
  6. Cevaplardan çok sorulara değer verin!
Daha fazla öğe...