Öksürürken kan gelmesi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Öksürürken kan gelmesi ne anlama gelir?
  2. Öksürürken balgamdan neden kan gelir?
  3. Balgam neden kırmızı olur?
  4. Balgam kanlı olursa ne olur?

Öksürürken kan gelmesi ne anlama gelir?

En sık nedenleri arasında, akciğer kanseri, tüberküloz (verem), bronşektazi, akciğerin mantar enfeksiyonları, akciğer apseleri ve pnömoni (zatürre), damar bozuklukları, akciğere pıhtı atması (emboli), kalp kapak hastalıkları (mitral darlık), doğumsal kalp hastalıkları, travmalar, yabancı cisimlerin yanlışlıkla nefes ...

Öksürürken balgamdan neden kan gelir?

Pekçok sebeple oluşabilen, solunum yollarının genişlemesi sonucu oluşan bronşektazi (hastalıklı bronş genişlemesi) ve akciğer kanseri en sık diğer iki nedendir. Bunun dışında akciğer damarlarında tıkanmaya yol açan pulmoner emboli, akciğer apsesi, kronik bronşit, zatüre de kanlı balgama yol açabilir.

Balgam neden kırmızı olur?

Kırmızı balgam kanın varlığına işaret eder. Balgamda kan görülmesine ilişkin pek çok neden vardır. Solunum yolu enfeksiyonları (öksürük gibi) bazen akciğerlerde veya hava yollarında küçük kan damarlarının tahrişine neden olabilir ve bu da kanamalara sebep verebilir.

Balgam kanlı olursa ne olur?

Üst solunum yollarının enfeksiyonu, bronşit ve astım gibi hastalıklarda yaygın olarak karşımıza çıkan kanlı balgam akciğer kanseri, verem, zatürre, bronşektazi ve akciğer embolisi gibi akciğer hastalıkları neticesinde de görülebilir.