Bartholin kisti nasıl geçer evde?

İçindekiler:

  1. Bartholin kisti nasıl geçer evde?
  2. Bartholin kisti kısırlık yapar mi?
  3. Bartolin kisti büyür mü?
  4. Bartholin kisti alındıktan sonra tekrarlar mı?
  5. Bartholin kisti neden büyür?

Bartholin kisti nasıl geçer evde?

Bartholin Kist ve Apselerine Evde Bakım Günde 4-5 defa deriyi yakmayacak kadar sıcak su içine 10-15 dakika oturma banyoları bu kist ya da apselerin drene olmasını sağlayabilir. Bu tedavi genellikle Bartholin kistleri için geçerli olduğu halde, apse durumunda doktorlar tarafından drenaj yapılması uygundur.

Bartholin kisti kısırlık yapar mi?

Bu nedenle tekrarlayan kist gelişimi nedeniyle bartolin bezinin tek taraflı veya çift taraflı alınmasının kısırlığa neden olması da mümkün değildir.

Bartolin kisti büyür mü?

Bartholin kisti vulvada dış dudakların iç tarafında ağrı ve kızarıklık olmadan sadece şişlik olarak kendini gösterir. Genelde tek taraflıdır, nadiren çift taraflı gelişebilir. Bu şişliğin büyüklüğü değişkenlik gösterir. Kısa zamanda büyüyüp, küçülme eğilimi de gösterebilir.

Bartholin kisti alındıktan sonra tekrarlar mı?

Eğer şikayet yaratıyorsa absenin boşaltılması gerekir. Bartolin kisti tedavi edilmezse patlayabilir. Bu durumda müdahale edilemez ve kist tekrarlar.

Bartholin kisti neden büyür?

Bartholin bezlerinin salgıladığı sıvıyı vajinaya taşıyan kanallar herhangi bir sebeple tıkanır ise sıvı boşalamaz, bartholin bezinin içinde birikmeye devam eder ve böylece bartholin kisti oluşur. Biriken bu şeffaf sıvının oluşturduğu kist, cinsel beraberlik ve bezin tahrişi ile gittikçe büyümeye başlar.