Kenacort Orabase nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kenacort Orabase nasıl kullanılır?
  2. Kenacort a Orabase 1 merhem nasıl kullanılır?
  3. Kenacort cocuklara olur mu?
  4. Kenacort iğne ne işe yarar?
  5. Kloroben gargara açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
  6. Kenacort iğne kortizonlu mu?

Kenacort Orabase nasıl kullanılır?

KENACORT –A Orabase Pomad, steroidin gece boyunca lezyonla temas etmesini sağlamak için yatmadan önce uygulanmalıdır. Belirtilerin şiddetine göre, ilacın tercihen yemeklerden sonra günde iki ya da üç defa uygulanması gerekebilir.

Kenacort a Orabase 1 merhem nasıl kullanılır?

Doktorunuz tedavi edilmesini söylediği bölgeyi ince bir tabaka ile kaplamaya yetecek miktarda kullanınız. Yatmadan önce günde iki veya üç kez, tercihen yemeklerden sonra uygulayınız.

Kenacort cocuklara olur mu?

Çocuklarda kullanım: KENACORT-A Pomad'ın çocuklarda geniş alanlarda veya uzun süreli kullanımı sistemik emilime ve sistemik etkilerin oluşmasına neden olabilir. Bebeklerde kullanıldığında, bebeğin bezlendiği bölgeye uyguladığınız takdirde, bezin ilaç uygulanmış kısmı sıkı olarak kapatmamasına dikkat ediniz.

Kenacort iğne ne işe yarar?

KENACORT-A, endokrin hastalıklar, romatizmal hastalıklar, kollojen doku hastalıkları, mide- barsak sistemi ve akciğerler ile ilgili sorunlar cilt hastalıkları, göz hastalıkları, kan hastalıkları, neoplastik hastalıklar ve ödem gibi çok çeşitli ciddi enflamatuvar ve/veya alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Kloroben gargara açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?

5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır.

Kenacort iğne kortizonlu mu?

Kortizon lokal inflamasyonları önler. İnfiltrasyonun yerine ve doktorun emrine göre suda çözünür (Dexamethason) veya kristalin kortizon (Kenacort®) enjekte edilir. Kenacort®, kristalin, uzun etkili bir kortizondur ve İsviçre'de onay verilmiş bir ilaçtır.