Apandisit ameliyatı riskleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Apandisit ameliyatı riskleri nelerdir?
  2. Acik apandisit ameliyatı nasıl olur?
  3. Apandisit ameliyat nasıl yapılır?
  4. Açık apandisit ameliyatı kaç saat sürer?
  5. Apandisit ameliyatı sonrası ateş neden olur?
  6. Apandisit ameliyatı öldürür mü?
  7. Apandisit ameliyatı sonrası hastanede kaç gün yatılır?
  8. Apandisit ameliyatından sonra kilo alınır mı?

Apandisit ameliyatı riskleri nelerdir?

Apandisit ameliyatıyla oluşan riskler, kanama, enfeksiyon, anestezi gibi diğer ameliyatlarda oluşan durumlara benzerdir. Apandisit ameliyatından sonra iyileşmek genelde birkaç haftayı alır; ancak kesin zaman uygulanan yöntemin tipine bağlıdır.

Acik apandisit ameliyatı nasıl olur?

Ameliyat genel anesteziyle veya belden iğneyle belden aşağısı uyuşturularak (spinal anestezi altında) yapılabilir. Ameliyat süresi genellikle 20-30 dakika arasındadır. Hastanede bir gün yatış gerekir. Sıklıkla karın sağ alt kadranda 2-3 santimetrelik bir kesi yeterlidir.

Apandisit ameliyat nasıl yapılır?

Apandisit ameliyatı açık cerrahi ya da laparoskopik (kapalı) olarak gerçekleştirilebilir. Eğer hastaya hızlı tanı konulmuşsa ameliyat sırasında perforasyon (İltihabın karın içerisinde yayılması durumu) görülmez. Apandisitin iltihaplanması durumunda apendiksin alınması mecburi bir durumdur.

Açık apandisit ameliyatı kaç saat sürer?

Yaklaşık 30-40 dakika sürer ve 1 gün hastanede yatma süresi vardır. Apandisit, tehlikeli bir hastalık olduğundan ve ölüme yol açtığından, hasta hemen ameliyat edilmelidir. Hastalığın belirtilerinin ağırlaşmasını beklemeden yapılan bu uygulama, tanının yanlış konmasına neden olabilir.

Apandisit ameliyatı sonrası ateş neden olur?

Apandisit ameliyatından sonra genellikle ateş görülmemektedir. Ancak apandisit ameliyatı sonrası hastanın yara yerinde enfeksiyon oluşması durumunda ateşlenme olabilmektedir. Bu durum yaşandığı takdirde mutlaka uzman doktora danışılmalıdır.

Apandisit ameliyatı öldürür mü?

Şişmiş apandisitin tedavisi olmadığından ameliyatla apandis organı vücuttan cerrahi operasyonla alınır. Aksi halde apandisit patlarsa içinde bulunan zehir vücuttaki diğer organlara zarar verebilir. Genellikle yaşlı ve çocuklarda apandisit patlaması yüzde 50 oranla ölümle sonuçlanır.

Apandisit ameliyatı sonrası hastanede kaç gün yatılır?

Ameliyatı gecikmiş, patlama (perforasyon), apse ve sarılmış apandisit (plastron) gelişen hastaların daha uzun süre hastanede yatış gerekebilir. Ameliyattan sonra yaranın 2 gün kapalı kalması yeterlidir.

Apandisit ameliyatından sonra kilo alınır mı?

Apandisit ameliyatı kilo verdirir mi? Apandisit ameliyatı sonrası kilo kaybı yaşanması hastanın genel sağlık durumu ve beslenme düzeniyle ilgilidir. Apandisit ameliyatının direkt olarak kilo verdirmeye etkili olduğu söylenemez.