Deep web e girmek suç mu?

İçindekiler:

  1. Deep web e girmek suç mu?
  2. Deep Web de neler var?
  3. Deep Web tehlikeli mi?
  4. Deep Web e nasıl girerim?
  5. Tor Browser kullanmak suç mudur?
  6. Deep Web de kaç seviye var?

Deep web e girmek suç mu?

Peki derin internete yani Deep Web'e girmek suç mudur? Hayır, Deep web kullanmak ya da sadece giriş yapmak suç değildir.

Deep Web de neler var?

Deep Web Üzerinde;
  • Veri sızıntısı sonucu ele geçirilen kişisel e-posta bilgileri,
  • Sosyal medya paylaşımları içerikleri,
  • Kredi kartı bilgileri,
  • Şirket veritabanlarından sızdırılan veriler,
  • Bilimsel ve akademik makaleler,
  • Tıbbi kayıtlar,
  • Yasal belgeler veya illegal olarak elde edilen bilgiler bulunmaktadır.
BE

Deep Web tehlikeli mi?

Benzetimler ile devam edecek olursak büyük arama motorları, yalnızca yüzeye yakın olan web sitelerini "yakalayabilen" balıkçı tekneleri olarak düşünülebilir. ... Birçok haber kaynağı, "Deep Web" ve "Dark Web" terimlerini dönüşümlü olarak kullansa da derin kısmın büyük bir bölümü tamamen yasal ve güvenlidir.

Deep Web e nasıl girerim?

İnternet dünyasının arka bahçesine girmek için Tor Browser adı verilen özel bir tarayıcıyı bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Bu tarayıcı size anlık konumlar verir böylelikle siz de artık “anonim” olmayı başarırsınız.

Tor Browser kullanmak suç mudur?

Yazılım açısından Tor ve diğer anonim tarayıcı kullanımı tam anlamıyla yasalara aykırı değildir. ... Kısıtlı erişim ve kullanıcı yasalarına sahip olan ülkelerdeki kullanıcıların Tor istemcileri ve sanal özel ağlar (VPN) kullanmadıkları takdirde herkese açık sitelere bile erişimi engellenmektedir.

Deep Web de kaç seviye var?

2. Katman (Bergie Web): Bu katman klasik arama motorlarının yasakladığı siteleri içerir. 3. Katman (Deep Web): Deep Web'in başlangıç seviyesidir. 4.Katman (Charter Web): Deep Web'in Tor ve Özel Erişim Seviyesi olarak ikiye ayrılan bölümüdür.