Ağır hasar kaydı ne zaman silinir?

İçindekiler:

  1. Ağır hasar kaydı ne zaman silinir?
  2. Araç hasar kaydı nasıl oluşur?
  3. Neye göre ağır hasar kaydı?
  4. Eski plaka hasar kaydı nasıl silinir?
  5. Motorda hasar kaydı nedir?
  6. Tramer kayıtları silinir mi?

Ağır hasar kaydı ne zaman silinir?

Sildirme aşamasında gereken bilgiler, cep telefonu, aracın plaka ve şasi numarasıdır. Sonraki adım olarak silinmesi talep edilen hasarın tarihidir. Sonrasında sigorta şirketi ile görüşülüp araştırma yapılır. Sonuçlanma durumu onaylandığı takdirde ağır hasar kaydı silinir.

Araç hasar kaydı nasıl oluşur?

Hasar kaydı bir aracın başından geçmiş olan kazalar neticesinde araçta ortaya çıkan hasarların tamamını ifade eder. Bu hasarlar sigorta şirketleri tarafından yaptırılmakta ve kullanıcıya teslim edilmekte olup, aracın görünümünde herhangi bir sorun olmasa dahi mevcut hasar kayıtlara geçmektedir.

Neye göre ağır hasar kaydı?

Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının %70 oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.

Eski plaka hasar kaydı nasıl silinir?

Araç Hasar Kaydı Nasıl Silinir?
  1. SBM'nin ilgili itiraz sayfasına girin.
  2. Cep telefonu numaranızı, aracın plakasını ve şase numarasını girin.
  3. Silinmesini talep ettiğiniz hasar tarihini belirtin.
  4. Açıklama kısmına hasarın neden silinmesi gerektiğini açık bir şekilde yazın.

Motorda hasar kaydı nedir?

Hasar kayıtları aracın ufak çaplı kaza ve tamir işlemlerini içeren bir kayıttır. Bu hasarlar, hasar geçmişinde hasar kaydı olarak görünür ancak tam hasar almamış yani pert olmamış aracın parçası zarar görmüş ve değiştirilmiş ise hasar kaydında görünmek durumundadır.

Tramer kayıtları silinir mi?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nezdinde tutulan TRAMER bilgilerinin silinmesi yasal olarak mümkün değil. Kazaya karışan araca ilişkin kaza tarihi, kaza sonucu oluşan hasar, hangi parçaların değiştiğine ilişkin bilgiler TRAMER'de kayıtlı bulunuyor.