Astım ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Astım ilacı nedir?
  2. Geçici astım var mı?
  3. Ventolin puf nasıl kullanılır?
  4. Alerjik astım öksürük krizine ne iyi gelir?

Astım ilacı nedir?

Astımın kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak çeşitli yöntemlerle hastalık kontrol altına alınabilmektedir. Bunların arasında nefes açıcı olarak kullanılan inhaler cihazlar ve bazı ilaç tedavileri yer alır.

Geçici astım var mı?

Her zaman şikayetlere sebep olmaz ancak şikayetlere yol açtığında çok ciddi ve korkutucu olabilmektedir. Astım solunum yollarının has- saslığı ve aşırı duyarlılığına bağlı olarak geçici süreyle ve geri dönüşümlü olarak daralması ile karak- terize bir hastalıktır.

Ventolin puf nasıl kullanılır?

VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir. İlacınız nebülizör yardımıyla buhar haline getirilir. Aerosol yüz maskesi, T parçası veya soluk borusunun içine yerleştirilen tüp yardımı ile buhar ağızdan solunarak akciğerlere çekilir.

Alerjik astım öksürük krizine ne iyi gelir?

Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.