Sinameki saç için nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Sinameki saç için nasıl kullanılır?
  2. Sinameki neye faydası vardır?
  3. Sinameki kürü nedir?
  4. Sinameki kürü haftada kaç kez yapılmalı?
  5. Sinameki otu ne kadar sürede etki eder?

Sinameki saç için nasıl kullanılır?

Ilık hale gelmiş sinameki otunun içerisine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve bir bemiks ampül katıp iyice karıştırın. Saç köklerine masaj yaparak yedirin. Ve yarım saat saçınızda bekletin. Yarım saat sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın.

Sinameki neye faydası vardır?

Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır. Kabızlık tedavisinde bitkisel çay olarak önerilmektedir.

Sinameki kürü nedir?

Sinameki kürü denildiği zaman akla ilk gelen sinameki çayları ya da toz halinde yoğurt ile tüketimi olmaktadır. Yoğurt ile tüketiminde antiparazit etkisi ile bağırsaklardaki kurt ve parazitleri ortadan kaldırarak yemeklerden değerli besin maddelerin sağlıklı bir şekilde elde edilmesine yardımcı olur.

Sinameki kürü haftada kaç kez yapılmalı?

Bu nedenle dikkatli tüketilmelidir. Sinameki çayı, uzun süreli kullanımda şiddetli yan etkilere neden olabilir. Önerilen kullanım şekli, günde en fazla 2 fincan ve maksimum 1 hafta süreyledir. Bazı hastalıklarda ve bazı ilaçlarla birlikte tüketilmemesi gerekir.

Sinameki otu ne kadar sürede etki eder?

Düzensiz beslenme, yetersiz su tüketimi ve aktivite azlığı nedeniyle oluşan bağırsak tembelliği kabızlığa neden olur. Kabızlık yaşam kalitesini düşüren stres ve sıkıntı yaratan önemli bir problemdir. Müshil etkisi nedeniyle kabızlık probleminde kullanılan sinameki çayı etkisini 8-10 saat içinde göstermeye başlar.