Motorda yağ eksiltiyor ne olur?

İçindekiler:

  1. Motorda yağ eksiltiyor ne olur?
  2. Aracın ne kadar yağ yakması normal?
  3. Motorun yağ yakması zararlı mı?
  4. Araba kaç kmde yağ eksiltir?
  5. Motorun yağ yakmasına ne sebep olur?

Motorda yağ eksiltiyor ne olur?

Motor yağı eksilmesi araç için önemli bir sorundur. Eğer motor yağındaki eksilme zamanında fark edilmezse motorda “yatak sarması” denilen durumun oluşmasına sebep olabilir. Aynı zamanda motor yağının eksilmesi araç çekişinin düşmesine de neden olacaktır.

Aracın ne kadar yağ yakması normal?

GM ise düzenli bakımları yapılan motorların 3000 km 1 litre yağ eksiltmesini normal kabul etmektedir. Otomobil otoriteleri ise 10000 km motora konan yağın 1/4 'nün eksilmesin normal karşılamaktadır. Yağ eksiltmesi bu orandan fazla ise mutlaka kontrol edilmelidir.

Motorun yağ yakması zararlı mı?

Aracın yağ yakmasının sürüş güvenliğini olumsuz etkilediğini de söyleyen Erdoğan, “ Aracın yağ yakması sürüş güvenliğini olumsuz etkiler. ... Motor contası ya da silindir kapak contası işlevini yerine getiremediğinde yağ motora karışır. İşte o zaman egzozdan çıkan duman koyu bir is rengine döner.

Araba kaç kmde yağ eksiltir?

Otomobil otoriteleri ise 10000 km motora konan yağın 1/4 'nün eksilmesin normal karşılamaktadır. Yağ eksiltmesi bu orandan fazla ise mutlaka kontrol edilmelidir. Araçların ortalama 150.000 km geçmesiyle yağ eksiltmesinin artması beklenen bir durumdur.

Motorun yağ yakmasına ne sebep olur?

Yağ yakmasının ilk ve en yaygın sebebi motor piston segmanlarının zamanla gevşeme yapmasıdır. Segmanların gevşemesi nedeniyle motor yağı pistonların üzerine çıkmaya başlar ve bunun sonucunda motor yağ yakmaya başlar.