Çıraklık eğitim Okulu lise yerine geçer mi?

İçindekiler:

  1. Çıraklık eğitim Okulu lise yerine geçer mi?
  2. Çıraklık eğitim kaç para veriyor?
  3. Çıraklık eğitimi ne kadar sürer?
  4. Ustalık belgesi ne kadar sürede alınır?
  5. Çıraklık eğitim devlet desteği ne kadar?

Çıraklık eğitim Okulu lise yerine geçer mi?

Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.

Çıraklık eğitim kaç para veriyor?

ÇIRAKLARIN AYLIK KAZANCI 1788 LİRA İşverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alan çırak, öğrencilerin prime esas kazançları aylık prim ve hizmet belgelerini 1'i ile 30'u arasında düzenleyenler için günlük 59,63, aylık kazanç tutarı da 1788 lira olarak ödeniyor.

Çıraklık eğitimi ne kadar sürer?

Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler. Bu eğitim kalfalık sınavının verilmesiyle son bulmaktadır.

Ustalık belgesi ne kadar sürede alınır?

Ustalık Belgesi Almak Ne Kadar Sürer? Çalışmışlık belgeleyerek denklik yoluyla başvuruda bulunanlar Kalfalık belgesi için 3 – 4 ay gibi bir sürede alacaklardır. İlk başvurudan itibaren 1 – 2 ay denklik süreci, 1 ay sınav süreci ve 1 ay da belge basılma süreci olacağından 3 – 4 ayı bulmaktadır.

Çıraklık eğitim devlet desteği ne kadar?

İşverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü talebini karşılamak için çıraklık eğitimi alan çırak, öğrencilerin prime esas kazançları aylık prim ve hizmet belgelerini 1'i ile 30'u arasında düzenleyenler için günlük 59,63, aylık kazanç tutarı da 1788 lira olarak ödeniyor.